Drumul Ocnele Mari-Coşota, inundat de saramură

Drumul care face legătura între Ocnele Mari şi Coşota este inundat de saramură, pe unele porţiuni, însă autorităţile judeţene susţin că până luni seară va fi gata construcţia unei noi căi de acces în zonă.

Urmărește
90 afișări
Imaginea articolului Drumul Ocnele Mari-Coşota, inundat de saramură

Drumul Ocnele Mari-Coşota, inundat de saramură

"La această oră încă se mai circulă pe vechiul drum, care a fost inundat pe alocuri de saramură, dar am pus răul înainte şi facem şi un drum de rezervă. Am luat măsură amenajării de urgenţă a acestui drum, care va fi gata până mâine seară (luni -n.r.) pentru a avea o cale de acces de rezervă între Ocnele Mari şi Coşota", a declarat, duminică seară, pentru corespondentul MEDIAFAX, prefectul judeţului Vâlcea, Remus Grigorescu.

Potrivit acestuia, craterul salinei din câmpul I de sonde din Ocnele Mari, unde cu o zi în urmă a fost instituit "cod roşu", s-a extins, duminică seară, la suprafaţa de aproximativ 12.000 de metri pătraţi, iar procesul de evacuare a saramurii continuă sub supravegherea specialiştilor.

Două familii din Ocnele Mari, unde are loc prăbuşirea controlată a tavanului cavernei de la câmpul I de sonde al fostei mine de sare, au fost evacuate din case, sâmbătă dimineaţă, iar alte şapte familii sunt în pericol, autorităţile instituind "cod roşu" din cauza riscului ca saramura evacuată să ajungă în locuinţe. De asemenea, duminică dimineaţă, autorităţile au început evacuarea unei a treia familii care locuieşte în zona de risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici