Drumuri blocate şi trafic închis din cauza viscolului - VIDEO

Circulaţia pe drumuri naţionale şi judeţene a fost închisă, sâmbătă, din cauza viscolului puternic, în judeţele Buzău şi Constanţa.

320 afișări
Imaginea articolului Drumuri blocate şi trafic închis din cauza viscolului - VIDEO

Drumuri blocate şi trafic închis în Buzău şi Constanţa din cauza viscolului (Imagine: Cristi Cimpoes/mediafax Foto)

DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, închis din cauza viscolului

Traficul pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila este închis, sâmbătă seară, restricţiile fiind menţinute din cauza viscolului care aduce zăpada pe carosabil şi formează suluri transversale, o situaţie similară înregistrându-se, la ora transmiterii ştirii, pe porţiuni din trei drumuri judeţene.

Potrivit comisarului Florina Crucianu de la IPJ Buzău, sâmbătă seară, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila rămâne închis, tronsonul fiind blocat încă de dimineaţă, din jurul orei 5.00, din cauza viscolului deosebit de puternic care a adus zăpada pe carosabil şi a vizibilităţii extrem de reduse.

Conform sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia autovehiculelor mai este oprită pe anumite porţiuni din trei drumuri judeţene:

- DJ 214A, Luciu - Rusetu

- DJ 203A Valea Râmnicului - Ghergheasa

- DJ 216 Nicoleşti - Macrina, tronsoane pe care vântul care a suflat sâmbătă cu peste 80 de kilometri la oră a adus zăpada pe carosabil, formând nămeţi pe care nici drumarii nu îi pot înlătura în aceste condiţii

Video Stirileprotv.ro

Trafic restricţionat în judeţul Constanţa

Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată, sâmbătă, pe mai multe drumuri naţionale din judeţul Constanţa, din cauza sulurilor de zăpadă de pe carosabil, care depăşesc pe alocuri şi jumătate de metru înălţime.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în urma vântului puternic la sol pe majoritatea drumurilor din judeţul Constanţa se formează suluri de zăpadă ce depăşesc jumătate de metru înălţime.

Astfel, pentru a se evita înzăpezirea autovehiculelor şi pentru protejarea vieţii participanţilor la trafic, Poliţia Rutieră şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au luat decizia de a restricţiona circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe patru drumuri naţionale din judeţul Constanţa.

Este vorba despre:

- DN 3 Basarabi - Ostrov,

- DN 38 Agigea - Negru Vodă,

- DN 2A Constanţa - Hârşova

- DN 22 Constanţa - intersecţie cu DN 22D

De asemenea, rămâne închis temporar tronsonul autostrăzii A 2 Lehliu-Gară - Drajna - Feteşti, ruta ocolitoare fiind DN 3A Lehliu-Gară - Feteşti.

Totodată, potrivit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, şi anumite tronsoane de pe 11 drumuri judeţene sunt impracticabile, tot din cauza dopurilor de zăpadă care se formează în urma viscolului şi care ating şi trei metri înălţime.

Sunt blocate astfel:

- DJ 391 Mangalia - Negru Vodă

- DJ 391 Topraisar - Cobadin

- DJ 393 Albeşti - Arsa

- DJ 394 23 August - Pecineaga

- DJ 308 Ciocârlia - Lanurile - Mereni

- DJ 381 Medgidia - Ciocârlia - Potârnichea - Moviliţa

- DJ 226A Râmnicu de Jos - Nuntaşi - DJ 226

- DJ 228 între DN 22C şi DN 2A, DJ 222 Medgidia - Peştera

- DJ 224 Crucea - Băltageşti

- DJ 223 între DN 2A şi Topalu

În cazul ultimelor două drumuri, utilajele nu pot interveni din cauză că şi DN 2A este blocat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici