DSP Olt va propune destituirea conducerii Spitalului Judeţean Slatina

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va propune Ministerului Sănătăţii destituirea conducerii Spitalului Judeţean, în cazul copilului de nouă ani internat la unitatea medicală cu o fractură la antebraţul stâng şi care a murit după patru zile în elicopterul SMURD care îl transporta la Bucureşti.

148 afișări
Imaginea articolului DSP Olt va propune destituirea conducerii Spitalului Judeţean Slatina

DSP Olt va propune destituirea conducerii Spitalului Judeţean Slatina (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Directorul DSP Olt, Florin Paraschiva, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că va solicita demiterea echipei manageriale de la Spitalulul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina.

"Avem o anchetă în curs de desfăşurare şi nu pot să mă pronunţ asupra măsurilor care vor fi luate. Cert este că prima propunere pe care o vom face este de demitere a conducerii spitalului. Pe linie medicală aşteptăm ancheta pe care o va face Colegiul Medicilor", a declarat medicul Florin Paraschiva.

El a spus că este posibil ca decesul copilului adus la spital pentru o fractură la antebraţul stâng să fi fost urmare a unei infecţii generalizate.

"Era o fractură deschisă cu risc de infectare în orice moment. Din punctul meu de vedere, decesul este posibil să fi intervenit în urma unei infecţii generalizate", a mai spus directorul DSP Olt, Florin Paraschiva.

Copilul de nouă ani a murit joi seară, la patru zile după ce a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Roxana Dragomir, copilul a fost adus de părinţii săi la unitatea medicală în 23 mai, având o fractură la antebraţul stâng. Trei zile mai târziu, în 26 mai, copilul a fost externat, după ce medicii de la Secţia de Ortopedie i-au pus o atelă gipsată. În aceeaşi seară, băiatul a fost adus din nou la spital, în stare gravă. A fost operat, iar în 27 mai a suferit o nouă intervenţie chirurgicală prin care i s-a amputat braţul. Copilul a fost transferat la secţia de terapie intensivă şi s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucureşti, însă a murit în timpul transportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici