DSP: Suspiciune de gripă în cazul celor doi angajaţi ai Aeroportului Sibiu

Cei doi angajaţi ai Aeroportului Sibiu care au fost internaţi cu afecţiuni respiratorii, în urma decesului unui coleg care avea afecţiuni similare, sunt suspecţi de gripă, tipul virusului urmând să fie aflat după primirea rezultatelor de laborator, au anunţat, miercuri, reprezentanţii DSP Sibiu.

351 afișări
Imaginea articolului DSP: Suspiciune de gripă în cazul celor doi angajaţi ai Aeroportului Sibiu

DSP: Suspiciune de gripă în cazul celor doi angajaţi ai Aeroportului Sibiu (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Simona Berariu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că medicii suspectează o infecţie cu virus gripal în cazul celor doi angajaţi ai Aeroportului Sibiu, internaţi marţi seară cu afecţiuni respiratorii.

"Există suspiciune de gripă. Ce fel de gripă este, se stabileşte doar în urma analizelor de laborator. A pune un diagnostic de gripă specifică, porcină, aviară sau altfel, presupune rezultate de laborator. Până nu avem un astfel de rezultat, putem doar spune că este gripă şi după rezultate spunem de care", a declarat Simona Berariu.

Potrivit acesteia, la ora transmiterii acestei ştiri, o echipă a DSP Sibiu face o anchetă la Aeroportul Sibiu pentru a stabili numărul de persoane cu care au intrat în contact cei doi angajaţi, dar şi traseul pe care aceştia l-au urmat până în momentul internării, urmând să se dispună măsuri specifice, în funcţie de rezultatele acestei evaluări. Dacă cei cu care s-a intrat în contact au simptome specifice, vor fi trimişi la medic, dacă nu, vor fi ţinuţi sub supraveghere.

În prezent, activitatea Aeroportului Sibiu se desfăşoară normal.

În plus, Simona Berariu a precizat că medicii au prelevat analize şi pentru a stabili dacă cei doi angajaţi nu au contactat o infecţie cu Legionella, bacterie aflată în instalaţiile de aer condiţionat.

Potrivit reprezentanţilor DSP Sibiu, rezultatele analizelor de laborator sunt aşteptate în cursul zilei de miercuri de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

De asemenea, Berariu a anunţat că o altă echipă a DSP Sibiu face o anchetă în cazul angajatului de la aeroport care a decedat luni, în urma unei infecţii respiratorii.

"Conform tuturor documentelor pe care le deţinem în acest moment nu rezultă că diagnosticul a fost de gripă. O echipă de la Direcţia Sanitară se află în control la spitalele în care a fost internat pacientul respectiv pentru a vedea traseul acestuia şi evoluţia care a dus la deces", a mai declarat Simona Berariu.

Berariu a precizat că, până în acest moment, cauza decesului bărbatului de 38 de ani este considerată a fi o dublă pneumonie interstiţială.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că cei doi pacienţi internaţi şi izolaţi, marţi seară, sunt în stare bună, stabilă.

"Cei doi pacienţi sunt în continuare internaţi şi izolaţi pe Secţia Boli Infecţioase. Pacienţii sunt în stare bună, stabilă, afebrili şi cu ameliorarea simptomelor respiratorii cu care s-au prezentat la spital", a spus Todăriţă.

Potrivit acestuia, cei doi pacienţi primesc tratament de specialitate şi rămân în continuare internaţi.

Conform oficialilor Aeroportului Sibiu, cei doi bărbaţi internaţi marţi seară lucrează ca manipulanţi de bagaje, iar bărbatul care a decedat în cursul zilei de luni lucra în turnul de control. Cei doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu care sunt internaţi la Spitalul Judeţean au 22, respectiv 26 de ani.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, declara că cei doi bărbaţi erau în concediu medical pentru afecţiuni respiratorii, diagnosticul în cazul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstiţială. În cursul zilei de luni, un coleg al lor, ajuns la spital cu simptome asemănătoare, a decedat, iar ulterior conducerea aeroportului a decis să îi trimită şi pe cei doi la spital, pentru supraveghere şi analize.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, bărbatul de 38 de ani care a decedat luni era internat în spital de aproximativ trei săptămâni, având afecţiuni respiratorii, şi nu a intrat în contact cu ceilalţi doi colegi ai săi.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că angajatul Aeroportului Sibiu care a decedat a avut o infecţie respiratorie gravă, iar ceilalţi doi colegi ai acestuia sunt într-o fază uşoară a bolii, probele recoltate de la aceştia fiind trimise la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili cauza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici