DSU, după explozia de la Petromidia: Oamenii sunt în siguranţă, dar să închidă geamurile

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, după explozia de la rafinăria Petromidia din Năvodari, că oamenii sunt în siguranţă, dar e bine să închidă geamurile de la locuinţe.

328 afișări
Imaginea articolului DSU, după explozia de la Petromidia: Oamenii sunt în siguranţă, dar să închidă geamurile

DSU, după explozia de la Petromidia: Oamenii sunt în siguranţă, dar să închidă geamurile

Incendiul la Rafinăria Petromidia a fost anunţat la 112 la ora la ora 12.16, arată DSU.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la faţa locului şi au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări de fum.

Autorităţile au suplimentat imediat resursele medicale.

„Prioritatea echipajelor de intervenţie a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor , dintre care 1 cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feţei transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operaţiuni de căutare - salvare în cazul unei persoane dispărute”, transmite DSU.

Incendiul a fost localizat la ora 13.14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii.

La locul intervenţiei au mers 50 de pompieri cu diferite autospeciale.

„Pentru optimizarea acţiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forţe suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Brăila, precum şi un autocamion cu 2.000 litri substanţă de stingere. Ulterior cantitatea de substanţă de stingere a fost suplimentată cu câte 2000 l”, adaugă sursa citată.

Situaţia este încă în dinamică: „La acest moment situaţia este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, direcţia fumului este în sens opus fată de plajă şi de oraş, motiv pentru care cetăţenii sunt în siguranţă. Cu toate acestea rugăm populaţia să îşi ia măsuri de autoprotecţie prin închiderea ferestrelor”.

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.  Până în prezent, sunt şase persoane rănite şi o persoană este dată dispărută, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici