DSVSA Bistriţa: Rezultatele analizelor pentru cele 56 de probe de lapte arată că produsul e conform

Rezultatele analizelor pentru cele 56 de probe de lapte din Bistriţa-Năsăud prelevate, săptămâna trecută, de la unităţi de procesare, un automat, centre de colectare şi firme arată că acest produs este "conform", anunţă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

267 afișări
Imaginea articolului DSVSA Bistriţa: Rezultatele analizelor pentru cele 56 de probe de lapte arată că produsul e conform

DSVSA Bistriţa: Rezultatele analizelor pentru cele 56 de probe de lapte arată că produsul e conform (Imagine: Andrei Pungovschi/ Mediafax Foto)

Directorul interimar al DSVSA Bistriţa-Năsăud, medicul Dorinel Bodolan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că au sosit rezultatele de la laboratorul din Iaşi pentru cele 56 de probe de lapte.

"Am primit rezultatele. Laptele este conform. Nu sunt probleme", a spus el.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud a prelevat, săptămâna trecută, 56 de probe de lapte pasteurizat şi crud pe care le-a trimis la analiză la Iaşi în vederea determinării conţinutului de aflatoxină.

Directorul interimar al DSVSA Bistriţa-Năsăud, Dr. Dorinel Bodolan, declara, miercurea trecută, că au fost prelevate probe de lapte pasteurizat de la 14 unităţi de procesare şi 42 de probe de lapte crud de la un automat, şapte centre de colectare a laptelui şi 34 de ferme.

DSVSA Bistriţa-Năsăud a obţinut rezultate negative şi la analiza furajelor pentru determinarea aflatoxinei B din două ferme mari de vaci din judeţ.

Laboratorul DSVSA Bistriţa-Năsăud a primit solicitări să facă analize de furaje şi din alte judeţe, respectiv Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Luni, DSVSA Bistriţa-Năsăud a continuat să ia probe de lapte de la cele şapte automate din Bistriţa.

Ancheta vizând industria laptelui a început după ce s-au descoperit niveluri ridicate de aflatoxină în produsul crud la o fermă, în 4 martie.

ANSVSA anunţa, în 7 martie, că a oprit de la livrare laptele crud produs de ferma respectivă, dispunându-se verificări în toată ţara, de la producători, la unităţi de procesare a laptelui.

Lunea trecută, ANSVSA anunţa că probele de lapte de la trei ferme şi două unităţi de prelucrare prezintă suspiciunea depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină, în urma efectuării analizelor în cadrul laboratoarelor din reţeaua sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Miercurea trecută, vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, afirma că laptele de la alte două centre de colectare ar conţine aflatoxină peste limitele admise, însă produsul nu a ajuns în comerţ, în total existând suspiciuni privind laptele din şapte unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici