Dumitru Costin: Ştiu "pe surse" că şi alocaţiile pentru copii vor scădea cu 15%

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, vineri, că ştie "pe surse" că la nivelul Guvernului s-ar fi luat decizia diminuării şi a alocaţiilor pentru copii cu 15%.

409 afișări
Imaginea articolului Dumitru Costin: Ştiu "pe surse" că şi alocaţiile pentru copii vor scădea cu 15%

Dumitru Costin: Ştiu "pe surse" că şi alocaţiile pentru copii vor scădea cu 15% (Imagine: Mediafax Foto)

Costin nu a oferit sursa informaţiei pe care a lansat-o.

"Din câte am înţeles, s-a luat hotărârea diminuării cu 15% şi a alocaţiilor pentru copii", a spus el.

Întrebat de unde are această informaţie, Costin a răspuns: "Vă garantez că e reală. E pe surse, dar e reală".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, după negocierile cu FMI, pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Totodată, el a adresat liderilor sindicali un apel la decenţă, menţionând că aceştia uită că membrii acestor organizaţii sunt cei care gestionează banii în instituţiile publice ale statului.

Cele cinci confederaţii sindicale cer preşedintelui Traian Băsescu o întâlnire de urgenţă, înaintea finalizării unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), la care să participe şi premierul Emil Boc, anunţând că luni vor stabili calendarul protestelor.

"Vă solicităm stabilirea de urgenţă, înainte de finalizarea înţelegerii cu FMI, a unei întrevederi pentru medierea conflictului social dintre Guvern şi mişcarea sindicală pe măsurile propuse, în vederea evitării unor tensiuni sociale ce pot degenera în situaţii conflictuale similare celor din Grecia", arată sindicaliştii într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu.

Liderii celor cinci confederaţii au anunţat, după întâlnirea de vineri, că vor decide luni calendarul de proteste, care va cuprinde mitinguri şi greve generale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici