Dumitru Dobrică, fostul consilier judeţean cercetat alături de Valeriu Zgonea, acord cu procurorii DNA

Dumitru Dobrică, fost consilier judeţean şi administrator al unei firme, a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA, acesta fiind trimis în judecată pentru că i-ar fi dat lui Valeriu Zgonea foloase necuvenite pentru ca acesta să îşi folosească influenţa. Cercetările continuă faţă de Zgonea.

1502 afișări
Imaginea articolului Dumitru Dobrică, fostul consilier judeţean cercetat alături de Valeriu Zgonea, acord cu procurorii DNA

Dumitru Dobrică, fostul consilier judeţean cercetat alături de Valeriu Zgonea, acord cu procurorii DNA

Dumitru Dobrică este acuzat de cumpărare de influenţă şi va fi judecat de Tribunalul Buzău.

"În prezenţa avocatului, inculpatul Dobrică Dumitru a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Inculpatul Dobrică Dumitru va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de de 60 de zile, în cadrul următoarelor entităţi: Primăria oraşului Pătârlagele, judeţul Buzău sau Primăria oraşului Nehoiu, judeţul Buzău", transmite DNA.

Potrivit procurorilor, Dumitru Dobrică le-ar fi spus că în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, i-ar promis lui Zgonea Valeriu – Ştefan, preşedinte al Camerei Deputaţilor din Parlamentul României şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, la acel moment, foloase necuvenite pentru a-l determina să intervină pe lângă funcţionarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influenţă, în vederea numirii unei rude a primului într-o importantă funcţie publică.

"Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna. La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.
Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale",
spun procurorii.

Cercetările continuă faţă de Valeriu Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici