Dunărea a depăşit cota de atenţie la staţiile de la Calafat şi Bechet

Dunărea a depăşit, joi dimineaţă, cota de atenţie la staţiile hidrometrice de la Bechet şi Calafat, specialiştii care monitorizează evoluţia nivelului şi a debitului fluviului apreciind că tendinţa de creştere a apei se menţine.

46 afișări
Imaginea articolului Dunărea a depăşit cota de atenţie la staţiile de la Calafat şi Bechet

Dunărea a depăşit cota de atenţie la staţiile de la Calafat şi Bechet (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit Biroului de presă al Administraţiei Bazinale a Apelor (ABA) "Jiu" Craiova, Dunărea a depăşit cota de atenţie la cele două staţii de la Calafat şi Bechet.

La Calafat, debitul Dunării a ajuns, joi dimineaţă, la 10.220 de metri cubi pe secundă, apa depăşind cota de atenţie cu 20 de centimetri, în timp ce la Bechet, debitul apei ajunsese la 9.950 de metri cubi pe secundă, cota de atenţie fiind depăşită cu 22 de centimetri.

Conform specialiştilor de la ABA "Jiu" Craiova, tendinţa nivelului apei şi a debitului Dunării la cele două staţii hidrometrice de la Calafat şi Bechet, pentru care a fost emisă o atenţionare de cod portocaliu, este în creştere.

Ca urmare a avertizării cod portocaliu pentru sectorul de Dunăre cuprins între Calafat şi Bechet, specialiştii ABA monitorizează evoluţia nivelurilor şi debitelor fluviului şi verifică starea tehnică a costrucţiilor hidrotehnice cu rol de apărare.

Hidrologii au avertizat, miercuri, asupra riscului de inundaţii pe Dunăre, în sectorul Calafat - Bechet aferent judeţului Dolj pericolul fiind mai mare decât în restul zonelor, astfel că acesta a primit codul portocaliu, iar celelalte zone din sectorul românesc al fluviului cod galben.

Conform avertizării hidrologice, codul portocaliu intră în vigoare pe Dunăre în dimineaţa zilei de vineri, pe sectorul Calafat - Bechet.

Vezi cum va fi vremea in oraşul tău!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici