După ce a făcut senzaţie în şah, românca Alexandra Botez produce bani din cărţi

Alexandra Botez este o campioană de şah şi creatoare de conţinut în acest domeniu, iar de curând a decis să participe la prestigioase turnee de poker în întreaga lume.

1299 afișări
Imaginea articolului După ce a făcut senzaţie în şah, românca Alexandra Botez produce bani din cărţi

După ce a făcut senzaţie în şah, românca Alexandra Botez face bani de pe urma cărţilor

După Daniel Negreanu, devenit multimilionar în dolari de pe urma jocului de cărţi, România se prezintă la marile mese de poker din lume cu încă un nume lansat în Diaspora. Este vorba despre Alexandra Botez, scrie portalul Cazino365, care a ales să devină jucătoare profesionistă de poker, după ce a făcut carieră în jocul de şah.

Ca şi Negreanu, stabilit în Toronto - Ontario, al cărui tată a muncit în Canada ca vânzător de dulciuri (părinţii lui, Ana şi Constantin, au emigrat din motive economice în Canada în anul 1967), Alexandra are legături cu ţara frunzei de arţar.

Născută în Dallas (SUA), ea a fost crescută în Vancouver. Fata şi-a început antrenamentul în şah la vârsta de 6 ani şi a câştigat primul său campionat naţional canadian pentru copii la vârsta de 8 ani. 

Fata cu origini româneşti a mai câştigat încă patru titluri naţionale de şah pentru copii, înainte de a câştiga Campionatul Naţional din SUA pentru Fete, la vârsta de 15 ani. A obţinut titlul de Maestru Internaţional Feminin în 2017 şi a reprezentat Canada în turnee din întreaga lume.


Alexandra, gânditoare la tabla de şah    FOTO: Facebook Alexandra Botez

Pe lângă realizările sale competiţionale, Botez este recunoscută ca o importantă creatoare de conţinut şi comentatoare de şah, în special pe platformele Twitch şi YouTube.

Şahul a fost înlocuit, treptat, de poker, în ultima vreme. Alexandra participă la jocuri de poker televizate şi la diverse turnee. Prezenţa în emisiunea Hustler Casino Live, precum şi participarea la European Poker Tour i-au adus faimă mondială.

Alexandra a participat anul acesta la evenimentul principal al World Series of Poker, unde a obţinut o performanţă remarcabilă. După ce sita competiţiei a cernut, a părăsit Campionatul Mondial pe locul 1.040, cu un premiu total de 17.500 de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici