După inundaţii, locuitorii din Tecuci se luptă cu noroiul

Noroiul a devenit principalul inamic al locuitorilor din Tecuci, aceştia luptând din răsputeri să-l scotă din case, curţi şi străzi, într-o încercare fără sorţi de izbândă imediată de a reveni la normal.

1 afișare
Imaginea articolului După inundaţii, locuitorii din Tecuci se luptă cu noroiul

După inundaţii, locuitorii din Tecuci se luptă cu noroiul

Sute de hectare de culturi agricole sau livezi sunt acoperite de ape la intrarea în municipiul Tecuci dinspre municipiul Galaţi. Apa, care a acoperit dimineaţă porţiuni din şosea, a început să se retragă, însă atinge, în continuare, un nivel ameninţător.

Cartiere întregi din Tecuci sunt acoperite de noroi: pe străzi, pe trotuare, în curţile oamenilor ori în case. Zonele afecte sunt uşor de recunoscut: asfaltul străzilor a fost decopertat de puhoaie, bucăţi de bitum fiind împrăştiate peste tot. La fel s-a întâmplat şi cu pavelele ce acopereau trotuarele. Gardurile, fie din beton ori simplă şipcă, nu au reuşit să ţină piept viiturii, fiind culcate la pământ.

Cu roabe, găleţi şi lopeţi, oamenii încercă să scoată noroiul din case şi curţi. Puţinele lucruri pe care le-au mai putut salvat sunt de nerecunoscut, fiind acoperite de un strat gros de noroi. Din loc în loc pot fi văzute maşini ori omeni de la Inspectortratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, ajutând la scoaterea apei din curţi sau la recuperarea bunurilor celor sinistraţi.

Intersecţiile sunt pline de poliţişti ce încearcă să dirijeze circulaţia, majoritatea semafoarelor nefuncţionând, în lipsa curentului electric, întrerupt de miercuri după-amiază. Chiar dacă unele cartiere au fost rebranşate la reţeaua electrică, viaţa este departe de a intra în normal, deoarece o parte din locuitori nu au gaz-metan şi nu-şi pot găti nimic de mâncare sau nu au apă rece ori caldă la robinete, acesta fiind oprită de dimineaţă.

Majoritatea unităţilor economice din zonele calamitate sunt închise, pentru că au fost afectate de ploile torenţiale. Majoritatea oamenilor sunt nemulţumiţi de modul în care au intervenit autorităţile, considerând că se mişcă mult prea lent şi că au mult prea puţine mijloace de intervenţie la dispoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici