După neregulile majore depistate la inspectorate, concursurile pentru ocuparea poziţiilor de conferenţiar şi profesor universitar vor fi verificate CNATDCU

Concursurile pentru ocuparea poziţiilor de conferenţiar şi profesor universitar vor fi verificate de către echipe formate din reprezentanţi CNATDCU şi ai Corpului de Control al ministrului Educaţiei, programul controalelor urmând a fi stabilit în următoarea săptămână, potrivit MEN.

591 afișări
Imaginea articolului După neregulile majore depistate la inspectorate, concursurile pentru ocuparea poziţiilor de conferenţiar şi profesor universitar vor fi verificate CNATDCU

Concursurile pentru ocuparea poziţiilor de conferenţiar şi profesor universitar, verificate de CNATDU

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), ministrul Valentin Popa a participat, vineri, la şedinţa Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), el subliniind că, în mandatul său, reprezintă "priorităţi creşterea calităţii actului educaţional, recunoaşterea internaţională a învăţământului superior românesc şi respectarea normelor de etică, integritate şi deontologie profesională".

Valentin Popa le-a cerut membrilor CNATDCU, printre altele, şi stabilirea, într-un timp cât mai scurt, a unor standarde minimale pentru acordarea titlului de doctor.

"Pornind de la acest deziderat, ministrul Valentin Popa a anunţat membrii CNATDCU că vor efectua vizite de monitorizare şi control în universităţi, în echipe mixte, alături de funcţionari din cadrul Corpului de Control al ministrului. Astfel, ministrul Educaţiei a solicitat preşedintelui CNATDCU ca, în termen de o săptămână, să prezinte, împreună cu Direcţia Generală Inspecţie şi Control din cadrul MEN, o propunere de program pentru aceste activităţi de control", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, remis vineri seară MEDIAFAX.

Echipele vor verifica modul în care s-au derulat concursurile pentru ocuparea poziţiilor de conferenţiar şi profesor universitar, dacă au fost îndeplinite standardele minimale pentru ocuparea acestor poziţii, pornind de la sesizările primite la MEN, dar şi prin sondaj/eşantionare şi vor verifica, totodată, şi modul în care, în cadrul universităţilor/şcolilor doctorale, sunt respectate normele de etică, integritate şi deontologie profesională.

La constituirea comisiilor de control, ce vor fi constituite din doi reprezentanţi CNATDCU şi doi-trei reprezentanţi ai ministerului, vor fi evitate incompatibilităţile.

Totodată, ministrul Valentin Popa a solicitat membrilor Consiliului General al CNATDCU o mai mare implicare, astfel încât să nu mai existe necorelări/disfuncţionalităţi în activitatea diverselor comisii CNATDCU, menţionând că sunt multe teze de doctorat amânate, dar şi sesizări de plagiat nesoluţionate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici