Ziariştii din Timişoara, jigniţi de primarul Nicolae Robu: Există tot felul de variante de prostituţie | VIDEO

Jurnaliştii de la cele mai importante publicaţii din Timişoara au părăsit, vineri, conferinţa primarului Nicolae Robu, după ce au fost comparaţi cu “prostituate” şi jigniţi pentru că au scris despre deszăpezire şi datoriile societăţii de termoficare a oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1379 afișări
Imaginea articolului Ziariştii din Timişoara, jigniţi de primarul Nicolae Robu: Există tot felul de variante de prostituţie | VIDEO

Ziariştii din Timişoara, jigniţi de primarul Nicolae Robu pentru că au scris despre deszăpezire: Există tot felul de variante de prostituţie | VIDEO

Primarul Timişoarei a început să jignească ziariştii pe contul său de Facebook, vineri dimineaţa, în două postări, în drum de la Viena spre oraş. În primul mesaj de pe reţeaua de socializare, Nicolae Robu era revoltat de faptul că cele mai importante publicaţii din Timişoara au criticat modul în care s-a realizat deszăpezirea pe străzile oraşului. Astfel, primarul Timişoarei a explicat că s-a lucrat cu un număr insuficient de utilaje pentru că doar atâtea a prevăzut contractul semnat de fostul primar, Gheorghe Ciuhandu.

“Eu trebuie să respect legea înainte de orice, chiar ştiind că îmi voi atrage înjurături la figurat şi chiar la propriu, total pe nedrept! Şi nu mă refer la cele de la presa mizerabilă, presa nepresă, de fapt, formată din paraziţi sociali ce trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire! Această presă nepresă nu merită luată în seamă şi ştiu că lumea nu dă doi bani pe ea”, a scris Nicolae Robu, pe reţeaua de socializare.

O oră mai târziu, primarul Timişoarei a revenit cu o nouă postare pe contul său de Facebook, vorbind despre “presa nepresă”. Asta după ce o publicaţie a scris despre datoriile pe care Colterm, societatea de termoficare a oraşului, le-a avut la un furnizor de gaze naturale, astfel că a fost livrată mai puţină căldură în caloriferele cetăţenilor, timp de cinci zile.

În conferinţa de presă organizată la sediul PNL Timiş, Nicolae Robu fiind preşedintele filialei, primarul Timişoarei a continuat jignirile la adresa jurnaliştilor care l-au întrebat despre situaţia de la Colterm, pe care i-a acuzat că practică “prostituţia”.

„Eu sunt, constat, cam singurul din ţară care îmi permit să spun lucrurilor pe nume, pentru că eu nu am timorări în faţa nimănui. Să fie foarte limpede. Nu am timorări în faţa nimănui, să fie foarte limpede. Unii, când îşi pierd în faţa mea orice motiv de respect, e pierdut, să fie clar. Poate să vină oricine la conferinţele de presă, dar în ochii mei cine a decăzut sub un anumit nivel nu o să se mai reabiliteze niciodată şi ne vedem fiecare de treaba lui. Fiecare cât poate şi cât îl duce capul. Există tot felul de variante de prostituţie în lumea de astăzi, nu numai prostituţia pe centuri sau nu ştiu pe unde. Există şi altfel de prostituţie, care e mai gravă”, le-a spus Nicolae Robu ziariştilor.

Ulterior, primarul Timişoarei a abordat un alt subiect legat de construirea unui nou stadion în oraş şi s-a enervat în momentul în care o jurnalistă l-a întrerupt, poftind-o afară şi precizând că este “cel mai tare organism de presă” din oraş, făcând referire la pagina sa de Facebook.

„Nu mă întrerupeţi, vă rog frumos. Nu se poate că tocmai prezint ceva şi ne urmăresc foarte mulţi oameni care trebuie să înţeleagă ce prezint. Nu vă merge diversiunea cu a mă întrerupe să nu poată urmări cei care sunt în faţa calculatoarelor. Domnişoară, vă convine, staţi aici, nu vă convine, la revedere, oraşul are foarte multe puncte de atracţie. Şi aşa numai mizerii scrieţi, nu lucruri reale, că probabil atâta pricepeţi, că altfel nu ştiu cum să îmi explic, că într-o vreme scriaţi în acord cu realităţile, dar probabil că s-a schimbat ceva în privinţa celor cu fisele la vreun tonomat în oraş. La revedere! Sunt cel mai tare organism de presă din Timişoara, cu pagina mea de Facebook. Aşadar, vreţi să veniţi aici, nu vreţi să veniţi, la revedere, eu îmi văd de treabă. Nu e nicio problemă, nu aia contează. Eu am 35.000 (n. r. fani pe Facebook) fără niciun cent”, a declarat Nicolae Robu.

În timpul discursului susţinut de primarul Timişoarei, jurnaliştii de la cinci cele mai importante publicaţii din oraş au decis să părăsească conferinţa, în semn de protest.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici