Duşa a făcut un zbor cu un MiG 21 Lancer şi a obţinut "brevet medical de pilot de supersonic" - FOTO

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, sâmbătă, că recent a făcut un zbor cu un avion MiG 21 Lancer şi că, pentru acesta, a făcut vizitele medicale necesare, obţinând "brevet medical de pilot de supersonic".

786 afișări
Imaginea articolului Duşa a făcut un zbor cu un MiG 21 Lancer şi a obţinut "brevet medical de pilot de supersonic" - FOTO

Duşa a făcut un zbor cu un MiG 21 Lancer şi a obţinut "brevet medical de pilot de supersonic"

Duşa a declarat că recent a făcut personal un zbor cu un avion MiG 21 Lancer, "pentru a vedea dacă într-adevăr aviaţia de vânătoare este necesară pentru Armata Română".

El a menţionat că, anterior, a făcut vizitele medicale necesare şi a obţinut un "brevet medical de pilot de supersonic".

"Am avut şi eu o curiozitate, pentru că dumneavoastră criticaţi foarte mult programul acesta de înzestrare cu avioane multirol", a explicat ministrul.

Duşa a adăugat că, în calitatea pe care o are, a încercat să echilibreze raportul între structurile şi capabilităţile militare ale armatei, chiar legat de categorii de forţe, astfel încât procesul de modernizare să vizeze atât forţele aeriene, cele maritime, cât şi cele terestre.

Întrebat când va avea România o nouă aviaţie de vânătoare, Duşa a răspuns că primele avioane multirol vor ajunge probabil în 2015, dar s-ar putea să sosească şi mai repede.

"De-a lungul timpului, aviaţia militară a avut o dotare corespunzătoare şi o resursă umană deosebită şi ar fi păcat ca această capabilitate pe care o are Armata Română să se piardă. De aceea, e foarte important ca în acest an să începem programul de realizare a dotării cu avioane multirol, pentru a nu pierde această capabilitate", a susţinut Mircea Duşă.

Premierul Victor Ponta, fiul acestuia şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au zburat, sâmbătă, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, cu o aeronavă militară de tip Spartan, care a decolat de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni "Gheorghe Bănciulescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici