Duşa către reprezentanţii instituţiilor din Comandamentul de iarnă: La noapte nimeni nu doarme

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, le-a transmis instituţiilor din Comandamentul de iarnă că "la noapte nimeni nu doarme", reprezentantul CNADNR precizând că sunt pregătite pentru deszăpezire 352 de utilaje şi peste o mie de tone de material antiderapant.

255 afișări
Imaginea articolului Duşa către reprezentanţii instituţiilor din Comandamentul de iarnă: La noapte nimeni nu doarme

Duşa către reprezentanţii instituţiilor din Comandamentul de iarnă: La noapte nimeni nu doarme (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Mircea Duşă a spus, la videoconferinţa cu prefecţii şi autorităţile administraţiei locale, că reprezentanţii instituţiilor în comandamentul de iarnă vor fi în permanenţă în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), pentru a asigura comunicarea continuă între instituţii.

"La noapte nimeni nu doarme", a atenţionat ministrul Mircea Duşa.

Reprezentantul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în Comandamentul de iarnă constituit la MAI a spus că, la nivel naţional, s-au luat toate măsurile necesare de acţiune pentru deszăpezire, fiind pregătite 352 de utilaje şi peste o mie de tone de material antiderapant, din care 92 de tone au fost deja trimise în judeţele din Banat.

Acesta a precizat că pentru avertizarea de cod galben valabilă de sâmbătă după-amiază s-a dispus ca începând cu ora 14.00 toate utilajele să fie pregătite, iar la ora 17.00 utilajele cu lame să fie deja la capetele de drum, de unde urmează să acţioneze pentru deszăpezire. De asemenea, sâmbătă, până la ora 17.00, în zonele vizate de codul galben se va patrula continuu.

Reprezentantul CNADNR a mai spus că după ce zăpada nu va mai fi viscolită, se va acţiona şi cu material antiderapant, dar utilajele vor interveni continuu pentru ca stratul de zăpadă să nu crească mai mult de doi-trei centimetri.

Totodată, reprezentantul CNADNR a adăugat că unităţile de acţiune rapidă din regionalele Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi sunt pregătite să intervină acolo unde va fi viscol, iar cu autofrezele se va interveni pe porţiunile de drum unde zăpada va depăşi 50 de centimetri.

Acesta a făcut apel ca CNADNR şi Poliţia să colaboreze în permanenţă şi acolo unde vor fi semnalate situaţii deosebite să fie restricţionată circulaţia.

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat în videoconferinţă că în perioada avertizării cu cod galben se aplică regulile prevăzute pentru situaţii de acest gen, nefiind luate măsuri deosebite. Arafat a precizat că a solicitat să se intervină acolo unde sunt temperaturi foarte scăzute, pentru a transporta persoanele blocate.

Reprezentantul Ministerului Mediului şi Pădurilor a spus că până în prezent nu există nicio problemă, iar unităţile de gospodărire a apelor monitorizează în permanenţă situaţia.

Totodată, reprezentantul Ministerului Economiei a spus că nu există probleme privind distribuţia energiei electrice şi a energiei termice, precizând că s-a solicitat ca echipele tehnice să fie pregătite pentru intervenţii, dacă situaţia o va impune.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a spus că avertizarea cod galben vizează zonele din nordul Moldovei şi din vestul ţării. Ion Sandu a adăugat că în partea de sud a ţării nu este deocamdată necesară o atenţionare de viscol, pentru că în această zonă se aşteaptă ploi.

Meteorologii au emis, vineri, două avertizări cod galben de ninsori şi ploi, potrivit cărora precipitaţiile vor afecta, începând de sâmbătă seară, Banatul, Crişana, Maramureşul, nordul Moldovei, Transilvania şi Oltenia, urmând să se extindă, duminică, în toate regiunile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici