Duşa, la Buzău: În două localităţi izolate vor ajunge elicoptere cu medici care vor rămâne acolo. Un elicopter de la Inspectoratul de Aviaţie, pus la dispoziţia MApN

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat, marţi, la Buzău că va trimite elicoptere militare cu medici care să rămână, până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice, în localităţile buzoiene Brădeanu şi Vâlcelele, grav afectate de ninsori şi viscol.

360 afișări
Imaginea articolului Duşa, la Buzău: În două localităţi izolate vor ajunge elicoptere cu medici care vor rămâne acolo. Un elicopter de la Inspectoratul de Aviaţie, pus la dispoziţia MApN

Mircea Duşa (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

UPDATE Un elicopter de la Inspectoratul de Aviaţie, pus la dispoziţia MApN pentru intervenţii în Buzău

Un elicopter de la Inspectoratul de Aviaţie a fost pus la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale şi va fi folosit pentru intervenţii în judeţul Buzău, a anunţat, marţi, Ministerul Afacerilor Interne.

"Din Ordinul viceprim-ministrului şi ministru interimar al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, un elicopter greu de tip MI-17, aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne va fi pus, începând de astăzi, la dispoziţia forţelor Ministerului Apărării Naţionale", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Solicitarea a fost făcută de către ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, elicopterul urmând să sprijine militarii MApN care intervin în judeţul Buzău, unde a fost instituită stare de alertă.

Potrivit ministrului Duşa, elicopterele militare, dotate inclusiv cu echipament medical, vor fi trimise la Brădeanu şi Vâlcelele, pentru a-i ajuta pe oamenii în impas, afectaţi de ninsori şi viscol.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, aflat şi el la Buzău, a spus că "s-a acţionat cum trebuie în faţa iernii" şi s-a intervenit "şi mai bine" din momentul în care în judeţ a fost declarată stare de urgenţă.

"Ne aşteaptă noi zile dificile, în care condiţiile meteo vor fi extrem de aprige, iar lucrurile se pare vor fi la fel de grave ca acum", a mai afirmat Dragnea.

Vicepremierul a cerut autorităţilor, dar şi localnicilor să se mobilizeze, în condiţiile în care de miercuri judeţul este sub cod portocaliu.

Liviu Dragnea a mai spus că "din primăvară se va trece cu prioritate la montarea de perdele de protecţie pe drumuri".

La ora transmiterii acestei ştiri, ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi vicepremierul Liviu Dragnea, se află în localitatea Vadu Paşii, pentru a inspecta modul în care autorităţile au intervenit pentru deszăpezire.

Marţi, 20 de drumuri judeţene sunt în continuare blocate în judeţul Buzău, în timp ce pe DN 2 C Costeşti Padina, limita cu judeţul Ialomniţa, este restricţie de 3,5 tone, iar pe DN 2 B Buzău-Brăila sunt restricţii pentru maşinile cu masa mai mare de 7, 5 tone. De asemenea, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila este în continuare închis.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit avertizării cod portocaliu, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60 - 70 de kilometri pe oră. În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea la rafală peste 70 - 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici