Duşa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morţi în accidentul aviatic

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, la Bacău, că în cursul acestei zile Ministerul Apărării Naţionale va face toate demersurile pentru funeraliile celor doi militari care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter militar.

455 afișări
Imaginea articolului Duşa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morţi în accidentul aviatic

Duşa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morţi în accidentul aviatic

La Flotila 95 de aviaţie militară Bacău vineri dimineaţă a avut loc o ceremonie religioasă în memoria celor doi militari morţi în accidentul aviatic de joi, ceremonia desfăşurându-se în prezenţa ministrului Apărării şi a colegilor victimelor accidentului.

Duşa a anunţat că începând de vineri Ministerul Apărării va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter militar. Unul dintre militari va fi înmormântat în judeţul Dâmboviţa, iar celălalt în Bacău.

El a mai spus că joi noapte a luat legătura cu famiiile celor trei militari răniţi aflaţi în spitalale din Bucureşti, acestea fiind aduse cu un avion militar în Capitală.

Vineri, în toate unităţile militare din ţară şi bazele din teatrele de operaţii unde sunt militari români se vor desfăşura ceremonii militare în memoria militarilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.

Doi militari au murit, iar alţi trei au fost răniţi după ce un elicopter militar s-a prăbuşit, joi după-amiază, în localitatea Bereşti-Bistriţa din judeţul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

Elicopterul, Puma SOCAT aparţinând Forţelor Aeriene Române, s-a părbuşit în timpul executării unui zbor în formaţie.

La bordul avionului se aflau cinci militari de la Flotila 95 de aviaţie militară Bacău, doi dintre aceştia pierzându-şi viaţa.

Potrivit MApN, cei doi militari care şi-au pierdut viaţa sunt maistrul militar cls. a III-a Laurenţiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, care era mecanic de bord, şi plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, care era căsătorit şi avea un copil.

În urma prăbuşirii elicopterului au fost răniţi Petru Pricop, locotenent-comandor, Cătălin Balmuş, căpitan şi Doru Nănescu, caporal. Cei trei au fost transportaţi cu o aeronavă militară la Bucureşti, unul dintre ei fiind internat la Spitalul Floreasca, iar ceilalţi doi la Spitalul Militar.

Surse medicale au declarat, joi seară, că militarul internat la Floreasca are contuzii şi arsuri multiple şi urma să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru suturarea unor plăgi. Ceilalţi doi militari răniţi, care se află la Spitalul Militar, au arsuri şi rămân în această unitate sanitară.

În urma accidentului aviatic, ministrul Apărării, Mircea Duşă, a mers la Bacău.

MApN a anunţat că o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene va cerceta împrejurările în care a avut loc accidentul.

De asemenea, din ordinul şefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reţinute la sol toate aeronavele de acest tip, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici