Duşa transmite condoleanţe după accidentul aviatic din judeţul Sibiu: "Suntem profund întristaţi de pierderea celor opt camarazi ai noştri căzuţi la datorie"

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a transmis, vineri, în numele întregii Armate Române, dar şi al său personal, condoleanţe familiilor îndoliate în urma accidentului aviatic din judeţul Sibiu, în care au murit opt militari.

164 afișări
Imaginea articolului Duşa transmite condoleanţe după accidentul aviatic din judeţul Sibiu: "Suntem profund întristaţi de pierderea celor opt camarazi ai noştri căzuţi la datorie"

Mircea Duşa (Imagine: MAI/ Mediafax Foto)

"Doresc să prezint încă o dată, în numele întregii Armate Române, dar şi al meu personal, sincere condoleanţe familiilor îndoliate care îşi plâng copiii, soţii sau fraţii", afirmaă Mircea Duşă, citat într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

El arată că "Armata României aduce un pios omagiu militarilor care şi-au pierdut vineri viaţa şi este cu inimile alături de familii".

"Suntem profund întristaţi de pierderea celor opt camarazi ai noştri căzuţi la datorie. Acceptăm cu greu dispariţia lor, atât de devreme şi într-un mod atât de tragic, a acestor tineri curajoşi, temerari ai misiunilor dificile şi pline de risc, pe care le îndeplinesc aviatorii români ca apărători ai cerului Patriei. Facem tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a le alina suferinţa în aceste momente deosebit de tragice. Avem convingerea că toţi românii sunt alături de personalul Armatei care îşi plânge camarazii căzuţi la datorie. Dumnezeu să îi odihnească în pace!", se mai arată în documentul citat.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.

Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Cei doi răniţi au fost duşi la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unul cu elicopterul SMURD, iar celălalt cu o ambulanţă. Medicii au stabilit ca, întrucât au arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, aceştia să fie transferaţi cu un avion Spartan la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici