Echipe de câte trei salvatori de la Mina Uricani intervin pentru evacuarea apei din subteran

Echipe de câte trei salvatori de la Mina Uricani intervin, din şase în şase ore, pentru evacuarea apei strânse în subteran pentru a evita inundarea galeriilor, reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) susţinând că acţiunea lor se desfăşoară în siguranţă.

42 afișări
Imaginea articolului Echipe de câte trei salvatori de la Mina Uricani intervin pentru evacuarea apei din subteran

Echipe de câte trei salvatori de la Mina Uricani intervin pentru evacuarea apei din subteran (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit directorului de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul CNH Petroşani, Dacian Zamfir, salvatorii de la Mina Uricani intervin, periodic, pentru evacuarea apei din subteran pentru a nu fi inundate galeriile.

Zamfir a spus că echipe de câte trei salvatori intervin, din aproximativ şase în şase ore, în condiţii de siguranţă, pentru evacuarea apei care se adună în mină.

Potrivit sursei citate, în urma exploziei, distrugerile provocate de suflul acesteia împiedică scurgerea normală a apei din galerii. Situaţia creată facilitează acumularea apei în galerii, ceea ce ar putea provoca inundarea întregului subteran.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Trupurile celor cinci persoane, care au murit în explozia care a avut loc la Mina Uricani, au fost transportate cu o dubă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la morga Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Familiile şi colegii minerilor care au murit au mers, duminică dimineaţa, la morga spitalului pentru a lua trupurile neînsufleţite ale ortacilor.

Cei cinci mineri vor fi înmormântaţi marţi, în localităţile Lupeni şi Uricani, trupul neînsufleţit al unuia dintre aceştia fiind depus la o capelă, în timp ce trupurile celorlaţi au fost duse la familiile lor.

Şeful Serviciului de Securitate în Muncă Petroşani, Ileana Bodea, a declarat, duminică dimineaţă, că ancheta în cazul exploziei de la Mina Uricani va continua zilele următoare, iar începând de luni urmează să fie audiaţi salvatorii minieri, precum şi alte persoane.

Activitatea de exploatare a cărbunelui de la Mina Uricani, unde sâmbătă a avut loc o explozie în care au murit cinci mineri, va fi supendată aproximativ zece zile, în zona afectată intervenindu-se pentru "securizare", a declarat, duminică, directorul general al CNH, Constantin Jujan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici