Editorial Cristian Tudor Popescu: Nostalgii de porc

Cine a fost Liviu Babeş? Pun întrebarea asta din vreme în vreme, bătrânilor şi tinerilor, simplilor cetăţeni, inşilor cu funcţii. Procentul celor care au "auzit ceva" rămâne sub 1%. În schimb, sare de 60% procentul românilor nostalgici care consideră în clipa de faţă că "era mai bine pe vremea lui Ceauşescu".

54 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Nostalgii de porc

Editorial Cristian Tudor Popescu: Nostalgii de porc (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

(Exact în clipa în care scriu aceste cuvinte, dl. Mugur Ciuvică spune la Realitatea TV că "a fost prin '88 un om din Braşov, nu îi reţin numele, care şi-a dat foc").

Adrian Sobaru s-a aruncat în gol de la balconul Parlamentului, deoarece guvernul i-a tăiat din alocaţia pentru copilul său bolnav. Un motiv dureros, dar personal. Liviu Babeş şi-a dat foc şi a ars ca o torţă protestând împotriva hidoşeniei chipului României ceauşiste în 1989. Un nebun, domne, să mori aşa, aiurea, că te doare-n România!...

Am dat cu ochii de imaginea lui Adrian Sobaru urcat pe balustradă după ce am fost chemat la televizor cu strigătul: "Veniţi să vedeţi, dacă nici acum nu-şi dau porcii ăştia demisia..." Cetăţeanul convocator nu ştia dacă omul căzut o să moară sau o să trăiască. Ce-l interesa era să plece guvernul pe care îl urăşte. E tipul de speranţă laşă care îi animă pe prea mulţi dintre conaţionalii noştri. Să le rezolve cineva, altcineva problema. Dacă fraierul ăla mai şi moare, vie îi va fi uitarea.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici