Editorial Cristian Tudor Popescu: O lege făcută să-ţi iei câmpii

Nu mergeam cu viteză, Blanşeta nici nu prinde mai mult de 100 pe oră, şi nu depăşisem neregulamentar, nici n-aş fi avut pe cine, căci sâmbătă dimineaţă şoseaua era aproape pustie. Totuşi, omul legii m-a tras hotărât pe dreapta. O fi fost sătul de câte gipuri vâjâind cu 140 pe oră oprise, probabil la fel de hotărât. "Prezentaţi actele!" Era tânăr, dur şi începeam să mă simt deja infractor. Se uită lung la asigurarea mea RCA şi mă întreabă uşor scârbit: "Alta nu aveţi?" N-aveam."Asta e expirată. Daţi jos imediat plăcuţele de înmatriculare!"

539 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: O lege făcută să-ţi iei câmpii

Editorial Cristian Tudor Popescu: O lege făcută să-ţi iei câmpii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Păi, cum să le dau jos, nu ştiu..." Am zgrepţănat nedumerit numărul din spate al Blanşetei. "V-am spus să le daţi jos, nu mai puteţi circula cu asigurarea expirată". "Bine, şi ce fac? Rămân aici, în câmp!?" Eram la mulţi kilometri de orice aşezare. "Nu mă interesează, legea asta e, chemaţi platforma să vă ridice maşina".

Râd a pagubă. "Domnule agent, am greşit, plătesc amenda şi îmi fac asigurarea valabilă în cel mai scurt timp. Dar cum pot să fac asta dacă dumneata mă laşi aici?" "Nu ştiu, nu mă priveşte, aşa e legea".

Scos din sărite, dau un telefon şi mă lămuresc că asigurarea era plătită la zi, dar încurcasem eu hârtiile, cea nouă cu cea veche. Deci, nici măcar nu eram vinovat până la capăt. Dar dl agent mă punea să smulg numerele maşinii şi să chem o platformă pe coclaurii ăia, ca pe covorul zburător al lui Aladdin... Sau să-mi iau câmpii, pe jos, prin Bărăgan.

Citeşte continuarea editorialului lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici