Editorial Cristian Tudor Popescu: Un mail semnat pentru dl. Mircea Badea

Întrucât, în ciuda rugăminţii mele ca dânsul să nu mai comenteze ce scriu, dl. Mircea Badea continuă, cu o constanţă remarcabilă, să se refere la articolele subsemnatului, şi pentru că nu pot şi nici nu aş vrea să-i interzic libera exprimare, mă văd nevoit să îi răspund atunci când cred că e necesar.

6825 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Un mail semnat pentru dl. Mircea Badea

Editorial Cristian Tudor Popescu: Un mail semnat pentru dl. Mircea Badea (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Comentând editorialul din Gândul, Preşedinte-gurnalist, dl. Badea afirmă că nu înţelege fraza privitoare la gurnaliştii care "ne spun ei", fără vreo dovadă, că DNA acţionează la comandă politică. Dl. Badea spune că "dovezile" privind această subordonare incorectă a DNA sunt constituite de chiar acţiunile zisei instituţii, orientate în sensul intereselor preşedintelui Băsescu. Că ele sunt "evidente", "de bun simţ". De asemenea,mai spune dl. Badea, dovezi "palpabile", cum ar fi o interceptare telefonică, un fax sau un mail semnat de preşedinte şi adresat şefului DNA, dl. Daniel Morar, nu intră în discuţie pentru că nu le poate vedea nimeni.

Mai întâi, eu nu afirm în text că DNA nu este sau este subordonat politic, ci cu totul altceva: "Nu vine preşedintele României să afirme că DNA e acuzat în mod mincinos de presă de subordonare politică deoarece zisei prese îi dictează grupurile de interese (...) pentru că astfel nu se deosebeşte cu nimic de jurnaliştii care «ne spun ei», fără vreo dovadă, că DNA acţionează la comandă politică". Prin urmare, pentru a demonstra această echivalenţă, să luăm tipul de argumente expuse de dl. Badea şi să le aplicăm zicerii d-lui. preşedinte Băsescu: o anumită parte a presei atacă DNA pentru că aşa îi dictează grupurile de interese. Păi, nu e evident acest lucru, ar spune un băsist, cum îi numeşte dl. Badea? Nu îl atacă Mircea Badea şi colegii săi de la Antena 3 pe Traian Băsescu în fiecare zi, fără să-şi aleagă mijloacele? În acelaşi timp, a rostit vreodată cineva de la Antena 3 o critică la adresa d-lui. Dan Voiculescu? Nu i se organizează, în schimb, emisiuni-omagiu la Antena 3? Este, de câţiva ani încoace, "domprofesor" Voiculescu adversarul politic declarat al dlui. Băsescu? Şi atunci, ce face Antena 3 nu e orientat în sensul intereselor dlui. Voiculescu? Mai e nevoie de vreun telefon, fax sau mail semnat de dl. Voiculescu şi adresat lui Mircea Badea, ca să înţelegem asta?

Citeşte continuarea editorialului lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici