Efectele furtunii care a lovit Bucureştiul în seara zilei de marţi, remediate

Reprezentanţii municipalităţii au precizat, mercuri după amiază, că efectele furtunii care a lovit Capitala în seara zilei de marţi au fost remediate.

19 afișări
Imaginea articolului Efectele furtunii care a lovit Bucureştiul în seara zilei de marţi, remediate

Efectele furtunii care a lovit Bucureştiul în seara zilei de marţi, remediate (Imagine:Attila Szavuj/Mediafax Foto)

Potrivit statisticilor oficiale, în Capitală s-au prăbuşit 245 de copaci din care 160 au blocat temporar arterele de circulaţie rutieră.

Alţi 17 arbori sau crengi foarte groase au căzut pe imobile şi pe 41 de autovehicule, iar un număr de 7 copaci doborâţi de furtună au afectat conducte de gaz sau de apă.

La Administraţia Străzilor au fost semnalate 30 de deranjamente ale semafoarelor din care au fost rezolvate 29, singura rămasă nesoluţionată fiind la intersecţia Bulevardului Dacia cu Strada Polonă unde zona este lipsită de curent electric.

Reprezentanţii RADET au fost solicitaţi pentru intervenţie în zona Alexandriei din Sectorul 5 al Capitalei. De asemenea echipajele LUXTEN au verificat un număr de 20 de sesizări, toate incidentele fiind rezolvate în acest moment.

Şi la dispeceratul Distrigaz Sud au fost înregistrate 19 incidente cu pierderi de gaz cauzate de căderile de copaci din timpul furtunii care au fost remediate.

Potrivit reprezentanţilor RATB, în Sectorul 1 au fost patru arbori căzuţi pe reţelele de contact electric şi un panou publicitar în Piaţa Chibrit. Şi în Sectorul 2 au fost înregistraţi 8 arbori care au căzut pe reţelele de contact electric în diferite zone, în timp ce în Sectorul 3, doi arbori au căzut pe două reţele separate pentru alimentarea cu energie a troleelor.

Potrivit municipalităţii, în Sectorul 4, pe strada Emil Racoviţă, un arbore a căzut pe reţeaua electrică, la fel şi în Sectorul 6, pe Bulevardul Preciziei. În Sectorul 6 au fost semnalizate două cazuri, dintre care un panou publicitar căzut în intersecţia Bulevardului Regina Elisabeta cu Calea Victoriei şi un arbore la intersecţia Calea Rahovei cu Calea Ferentari.

Peste 250 de angajaţi ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) au intervenit pentru degajarea căilor de acces principale din parcuri şi a aleilor, după furtuna de marţi seară, din Capitală, care a smuls peste 500 de copaci şi de crengi groase.

Totodată, au fost trimise, de marţi seară, maşini speciale pentru toaletarea copacilor înalţi şi pentru a strânge vegetaţia şi arborii care au fost smulşi de vânt.

Potrivit situaţiei centralizate miercuri dimineaţă, în urma furtunii, au căzut 166 de copaci şi 316 crengi groase în Parcurile Herăstrău, Crângaşi, Izvor, Carol, Circului, Cişmigiu, Tineretului, Floreasca, Bordei şi în Unirii.

Cei mai mulţi copaci au căzut în Parcul Hărăstrău (71 de arbori şi peste 200 de crengi). În Parcul Unirii şi în zona Intercontinental până la Piaţa Victoriei au căzut patru copaci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici