Efectul pe care îl au nopţile nedormite asupra proaspetelor mămici - STUDIU

  • Nopţile nedormite accelerează îmbătrânirea.
  • Corpul proaspetelor mămici care nu dorm noaptea resimte de la 3 până la 7 ani în plus faţă de vârsta reală.
903 afișări
Imaginea articolului Efectul pe care îl au nopţile nedormite asupra proaspetelor mămici - STUDIU

Efectul pe care îl au nopţile nedormite asupra proaspetelor mămici - STUDIU

Conform unui studiu realizat de Universitatea California din Los Angeles, publicat în revista „Sleep Health”, cercetătorii au monitorizat 33 de mame în timpul sarcinii şi în primul an de viaţă al bebeluşilor, scrie ANSA.

Au analizat ADN-ul din probele de sânge pentru a determina „vârsta biologică” a acestora, care poate diferi de cea cronologică.

S-a dovedit că la un an după naştere, vârsta biologică a mamelor care dormeau mai puţin de şapte ore pe noapte era cu 3 până la 7 ani mai mare decât a mamelor care se odihneau.

Mamele care au dormit mai puţin de 7 ore au avut, de asemenea, telomerii mai scurţi, ceea ce este asociat cu un risc mai mare de cancer, boli cardiovasculare şi moartea prematură.

„Primele luni de nopţi lipsite de somn ar putea avea un efect de durată asupra sănătăţii. Ştim din multe cercetări că dormitul mai puţin de şapte ore pe noapte este dăunător sănătăţii şi creşte riscul bolilor”, subliniază primul autor al studiului, Judith Carroll.

Somnul nocturn al mamelor participante la studiu a variat de la 5 la 9 ore, dar peste jumătate s-au odihnit la mai puţin de 7 ore, atât la şase luni de după naştere, cât şi la un an după naştere, relatează cercetătorii.

Cercetătorii îndeamnă proaspetele mămici să profite de oportunităţi şi să doarmă mai mult, să se odihnească atunci când bebeluşii dorm în timpul zilei şi să accepte ajutorul familiei şi al prietenilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici