Electrica Muntenia Sud: Problemele din Pantelimon şi Voluntari, cauzate de furturile de curent

Electrica Muntenia Sud se confruntă în continuare cu probleme în oraşele Pantelimon şi Voluntari din judeţul Ilfov, în condiţiile în care consumul, preponderent ilegal, a crescut foarte mult din cauza frigului, deoarece energia electrică este utilizată şi pentru încălzirea locuinţelor.

10 afișări
Imaginea articolului Electrica Muntenia Sud: Problemele din Pantelimon şi Voluntari, cauzate de furturile de curent

Electrica Muntenia Sud: Problemele din Pantelimon şi Voluntari, cauzate de furturile de curent

Penele de curent din perioada sărbătorilor de iarnă au fost cauzate de furturile de energie elctrică şi de creşterea consumului de energie electrică în acestă perioadă, a informat, vineri, societatea Electrica Muntenia Sud.

"În aceste zone, consumul de energie electrică a crescut mult o dată cu venirea frigului, deoarece energia electrică este utilizată şi pentru încălzirea locuinţelor. (...) Acest consum, preponderant ilegal, fapt dovedit de depistarea a peste 150 de consumatori recordaţi fraudulos la reţeaua electrică de distribuţie, a cauzat supraîncărcarea reţelelor şi apariţia unui număr mare de defecte", se arată în comunicat.

Echipele societăţii Electrica Muntenia Sud SA au instalat, în oraşul Voluntari, două noi posturi de transformare, astfel dublându-se capacitatea electroenergetică din zonele afectate, iar pentru orasul Pantelimon au fost instalete cabluri noi de medie tensiune, care vor fi puse în funcţiune începând de vineri, rezolvându-se şi în această zonă probema supraîncărcării reţelei electrice.

"Electrica Muntenia Sud depune toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică, în condiţii de siguranţă a consumatorilor, dar nu execută lucrări de reparaţii şi investiţii pentu a tolera furtul de energie electrică şi intervenţiile neautorizate în instalaţiile din patrimoniul său", se mai artă în comunicat.

Desele întreruperi ale curentului electric i-a nemulţumit pe localnicii celor două aşezări ilfovene, ultimul eveniment generat de această situaţie fiind înregistrat la sfârşitul lunii decembrie, când sute de localnici din Voluntari au blocat DN2, timp de aproximativ o oră şi jumătate.

Ulterior, Electrica Muntenia Sud a stabilit cauzele penelor de curent din localităţile Voluntari şi Pantelimon, zone periferice ale Capitalei, şi a stabilit măsurile pe termen scurt, mediu şi lung care vor fi luate pentru limitarea şi preîntâmpinarea întreruperilor accidentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici