Electrocentrale Oradea reduce numărul angajaţilor

Societatea Electrocentrale Oradea intenţionează să facă reduceri de personal, deoarece numărul angajaţilor este mult mai mare decât la alte termocentrale similare din ţară, urmând să fie disponibilizate peste 150 de angajaţi, potrivit unor surse din societate.

197 afișări
Imaginea articolului Electrocentrale Oradea reduce numărul angajaţilor

Electrocentrale Oradea reduce numărul angajaţilor

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că planul de restructurare a societăţii Electrocentrale Oradea urmează să îi fie prezentat săptămâna viitoare.

Potrivit primarului, reducerile de personal se vor face după încheierea sezonului rece.

"Restructurarea Electrocentrale este necesară, pentru că, în comparaţie cu alte CET-uri din ţară, structura de personal este supradimensionată. În urmă cu câţiva ani s-a făcut o fuziune a sectorului de distribuţie a energiei termice, care atunci ţinea de Compania de Apă, cu sectorul de producţie al CET, dar structurile de conducere nu s-au unificat, cum ar fi fost normal", a spus Bolojan.

În prezent, societatea are aproximativ 1.150 de angajaţi, dintre care patru sute preluaţi de la fostul Apaterm.

Surse din cadrul societăţii susţin că planurile de restructurare vizează disponibilizarea a circa 176 de angajaţi. În plus, pe durata verii, CET va lucra cu o structură restrânsă de personal, o parte din salariaţi urmând să fie trimişi acasă, să primească 75 la sută din salarii, dar vor rămâne la dispoziţia unităţii.

În principiu, salariaţii disponibilizaţi urmează să primească plăţi compensatorii.

Singura condiţie impusă de primarul Ilie Bolojan conducerii Electrocentrale este să nu fie majorate costurile cu personalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici