Elena Băsescu: Dacă romii vor susţine introducerea legitimaţiilor le voi promova

Elena Băsescu a declarat că va promova legitimaţiile speciale ale romilor dacă introducerea acestora va avea susţinere din partea comunităţii, adăugând că a mers la Sibiu cu "un mesaj de susţinere" a acestei etnii.

383 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu: Dacă romii vor susţine introducerea legitimaţiilor le voi promova

Elena Băsescu: Dacă romii vor susţine introducerea legitimaţiilor le voi promova

Întrebată, duminică, înainte de Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor de la Sibiu, ce părere are despre ideea autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, de a introduce legitimaţii speciale, cu identitatea şi ţara de provenienţă, pentru a fi monitorizaţi, Elena Băsescu a spus că va promova aceste documente, dacă ele vor avea susţinere.

"În orice etnie, în orice societate există şi persoane bune şi persoane rele, e ca şi cum ai încerca să separi grâul de neghină. Consider că dacă domnul Cioabă are susţinere în a introduce aceste legitimaţii, propunerea este binevenită. Vor decide tot cetăţenii de etnie romă. O voi promova cu siguranţă dacă după ce se pune în discuţie, voi considera că are susţinere din partea cetăţenilor simpli de etnie romă", a afirmat Elena Băsescu.

Ea a adăugat că are o colaborare foarte bună cu romii şi că face parte din categoria persoanelor care sunt de părere că integrarea acestora în societate reprezintă un beneficiu, "nu un cost".

"Prin luările mele de poziţie în Parlamentul European, am reuşit să mă fac auzită, să le fac auzite problemele", a spus aceasta.

Întrebată cu ce mesaj a mers la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor de la Sibiu, Elena Băsescu a răspuns: "Cu mesaje de susţinere pentru ei (romi - n.r.)".

Totodată, întrebată care este mesajul tatălui ei, Traian Băsescu, ea a răspuns: "Tatăl meu vine şi îşi dă singur mesajele".

Florin Cioabă anunţa recent că romii ar putea avea legitimaţii speciale, cu identitatea şi ţara de provenienţă, pentru a fi monitorizaţi, autointitulatul rege al romilor spunând că măsura este necesară în condiţiile în care "foarte mulţi romi care comit infracţiuni în Europa spun că sunt din România, ţara fiind singura blamată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici