Elena Udrea este aşteptată la Buşteni la inaugurarea unui parc de distracţii

Mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend în staţiunea prahoveană Buşteni, unde se va inaugura un parc de distracţii, a cărui construcţie a costat 13,6 milioane de lei, la eveniment fiind invitat şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

142 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea este aşteptată la Buşteni la inaugurarea unui parc de distracţii

Elena Udrea este aşteptată la Buşteni la inaugurarea unui parc de distracţii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit administratorului pârtiei Kalinderu, Ion Vasilescu, parcul de distracţii, care este situat la baza pârtiei Kalinderu din Buşteni, se întinde pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, iar construirea lui a costat 13,6 milioane lei, fonduri asigurate de la bugetul local şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Programul de Investiţii pentru Destinaţii Turistice.

Parcul de distracţii este primul din România care este situat în zonă montană şi care are instalaţii ce pot fi folosite atât iarna cât şi vara, a precizat Vasilescu.

Parcul de distracţii care va fi inaugurat, sâmbătă, la Buşteni are o pârtie pentru începători cu instalaţie de transport "baby lift", pârtie care are suprafaţă artificială pentru schiat vara. De asemenea, în "fun-park" mai există o sanie-tobogan, bandă şi tubing, precum şi un montagne russe cu 20 de sănii.

La inaugurarea parcului programată sâmbătă este aşteptată şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale.

Pârtiile din staţiunile Sinaia şi Buşteni de pe Valea Prahovei sunt practicabile în acest sfârşit de săptămână.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Sinaia, se schiază pe pârtiile de mare altitudine Valea Dorului, Valea Soarelui şi Lăptici, situate la peste 200 de metri, în Masivul Bucegi. Pe aceste pârtii stratul de zăpadă este de aproximativ 30 - 40 de centimetri.

În schimb, pârtiile Papagal, Târle, Carp şi Drum de Vară, care fac de asemenea parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, sunt impracticabile întrucât zăpada nu este suficientă.

În staţiunea prahoveană Buşteni se schiază în condiţii bune pe pârtia Kalinderu, unde stratul de zăpadă este de 50 - 60 de centimetri, a declarat pentru MEDIAFAX administratorul pârtiei, Ion Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici