Elev bătut de un coleg într-un liceu din Ploieşti

Un elev de 18 ani al unui liceu din Ploieşti a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele chiar în incinta şcolii de către un coleg cu doi ani mai mare, cei doi fiind despărţiţi de alţi elevi, ulterior atacului agresorul luându-l iar la bătaie pe tânăr, de data aceasta pe scările de la intrarea în liceu.

704 afișări
Imaginea articolului Elev bătut de un coleg într-un liceu din Ploieşti

Elev bătut de un coleg într-un liceu din Ploieşti

În cursul zilei de miercuri, un elev al Colegiului Tehnic "Lazăr Edeleanu" Ploieşti, situat în cartierul din sudul oraşului, a sesizat o patrulă a Jandarmeriei aflată în zonă că, puţin timp înainte, a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele de către un coleg mai mare.

Adolescentul, în vârstă de 18 ani, elev în clasa a XII-a la zi în colegiul respectiv, a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a primit îngrijiri medicale fără a rămâne internat, după care, împreună cu jandarmii, tânărul s-a întors la şcoală, unde jandarmii l-au depistat pe agresor.

Din primele cercetări, jandarmii au stabilit că tânărul de 20 de ani, elev în clasa a XIII-a la seral, l-a luat la bătaie de colegul său mai mic pe scările dintre parter şi primul etaj al şcolii, cei doi fiind despărţiţi de către alţi colegi. Ulterior, agresorul şi-a urmărit victima şi a luat-o din nou la bătaie pe treptele de acces în şcoală.

Între cei doi exista un conflict mai vechi

Inspectorul şcolar Gheorghe Borovină, de la Inspectoratul Şcolar al judeţului Prahova, a declarat corespondentului MEDIAFAX că între cei doi elevi exista un conflict mai vechi, care a degenerat în violenţă. Borovină a spus că în urma bătăii de miercuri tânărul de 18 ani a rămas fără doi dinţi şi a suferit mai multe răni minore, însă viaţa lui nu este pusă în pericol.

Inspectoratul Şcolar Prahova a dispus deschiderea unei anchete care să stabilească vinovăţia în acest caz. Consiliul profesoral al liceului va derula această anchetă şi vinovatul ar putea fi exmatriculat, întrucât este vorba despre învăţământ liceal, care nu este obligatoriu în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici