Elev de 10 la Bacalaureat: Mama mi-a oferit un trai decent. A plâns când a aflat nota

Elevii bucureşteni care au obţinut medii de 10 la examenele naţionale au fost premiaţi, vineri, în cadrul unei festivităţi, de către Primăria Capitalei, ei primind câte o 1.000 de lei, dar şi o tabără în Croaţia.

5762 afișări
Imaginea articolului Elev de 10 la Bacalaureat: Mama mi-a oferit un trai decent. A plâns când a aflat nota

Elev de 10 la Bacalaureat: Mama mi-a oferit un trai decent. A plâns când a aflat nota

Primăria Capitalei a premiat, în cadrul unei ceremonii organizate la Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, pe cei 112 elevii care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională, cei 11 care au obţinut nota maximă la Bacalaureat, dar şi pe şefii de promoţie ai liceelor. Elevii au primit câte o 1.000 de lei, o excursie în Croaţia şi o diplomă.

Nu am mai ieşit până acum din ţară şi cred că este binevenită această tabără primită. Nu am fost un copil răsfăţat, părinţii mei mi-au asigurat condiţiile pe care ei au putut să mi le asigure, un trai decent. Dacă înveţi şi te pregăteşti foarte mult, nu ai cum să nu reuşeşti. Prefer să fiu optimist pentru că altă variantă nu am. Când i-am spus mamei, în primul moment, a fost faza aceea de negare, după care, a izbugnit în plâns, eu am rămas fără reacţie. Nu ai cum să te pregăteşti emoţional pentru aşa ceva”, a povestit Alex, elev de nota 10 la Bacalaureat.

Alex Preda a absolvit Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Capitală şi a fost singurul care a obţinut media maximă la examenul de bacalaureat. Acum se pregăteşte pentru examenul de admitere la Medicină şi speră primească o veste bună, exact ca la Bacalaureat.

Vreau să scap şi de examenul de admitere de la Medicină. Am emoţii mai mari decât la Bacalaureat pentru că Medicina este singura carte pe care o joc, dar am mare încredere că totul se va încheia cu bine. La Bacalaureat, nu am fost pregătit pentru rezultatele acestea.Toţi m-au felicitat şi e un sentiment de mândrie şi am ştiut că aşa o să pot să îmi promovez liceul. Medicina a fost preocuparea mea în ultima perioadă. Mama a avut o pasiune pentru medicină, dar nu m-a influenţat acest lucru. Îmi doresc atât de mult să contribui la schimbarea acestui sistem sanitar românesc. Vreau să studiez aici, în primul rând, pentru că facultatea noastra de medicină este foarte bună şi nu văd de ce aş pleca în acest moment din ţară. Poate după ce termin, voi pleca, dar vom vedea”, a explicat Alex.

Colega lui mai mică, Alexandra, este unul dintre cei 112 absolvenţi de gimnaziu care au luat nota maximă la Evaluarea naţională, iar media generală de admitere la liceu a fost 9,99, astfel a reuşit să intre acolo unde şi-a dorit, la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti.

Mă simt foarte mândră. Este o realizare pentru mine. Am fost destul de stresată în clasa a opta, dar examenul nu a fost foarte greu. Nu mă consider tocilară, am timp şi să ies afară. În plus eu fac dans sportiv, merg de patru ori pe săptămână la antrenamente, acum în perioada vacanţei. Un alt hobby e muzica, dar prin casă, nimic serios. Mi-am dorit foarte mult să intru la un liceu bun şi nu am fost împinsă de la spate să învăţ. Cred că poţi reuşi fără să faci meditaţii doar dacă ai acest dar al învăţăturii, să fii deştept din naştere. Eu am muncit, la mine nu a picat din cer rezultatul. Cred că vara asta o să fiu destul de plecată. Am primit şi excursia asta în Croaţia şi o să plec şi în Grecia. Sper să fie cea mai frumoasă vacanţă pentru că nu am nici teme. Orice elev premiant îşi doreşte un viitor strălucit şi sper că vor fi patru ani de liceu foarte frumoşi”, a declarat Alexandra Adomnicăi, elevă de nota 10 la Evaluarea Naţională.

La nivel naţional, au fost 126 de medii de 10 la Bacalaureat şi 497 de elevi au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici