DNA: Şeful CN„Administraţia Porturilor Dunării Fluviale”, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Directorul general al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Dunării Fluviale” (CNAPDF), Cristian Matei, a fost trimis în judecată, vineri, de DNA,fiind acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, după ce a trecut în mod ilegal un imobil ce aparţinea companiei în patrimoniul ANR.

561 afișări
Imaginea articolului DNA: Şeful CN„Administraţia Porturilor Dunării Fluviale”, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

DNA: Şeful CN„Administraţia Porturilor Dunării Fluviale”, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în 26 mai, Cristian Matei, în calitate de director al CNAPDF, încălcând legea privind buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a semnat un act prin care a trecut un imobil în patrimoniul Autorităţii Navale Române (ANR).

„Matei Cristian, împreună cu inculpatul Trandafir Răzvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, au semnat un act adiţional la un contract de vânzare – cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul C.N. A.P.D.F. Giurgiu în patrimoniul Autorităţii Navale Române”, arată procurorii anticorupţie.

Prin acest fapt, compania a fost prejudiciată cu suma de 255.372,726 euro fără TVA, bani ce reprezintă contravaloarea respectivului imobil, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română (ANR).

„Acţionând în această manieră, inculpaţii Matei Cristian şi Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos, îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, în cadrul dosarului penal mediatizat prin comunicatul nr. 496/VIII/3 din 16 mai 2017. Până la această dată Compania Naţională „Administraţia Porturilor Dunării Fluviale” (C.N. A.P.D.F.) S.A. Giurgiu nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză”, conform sursei citate.

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Constanţa.

În acelaşi caz au fost trimişi în judecată şi directorul general interimar al Autorităţii Navale Române, Răzvan-Gabriel Trandafir, pentru complicitate la abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, precum şi Liviu Aurelian Cazan, fost şef al ANR, acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici