Elev de la un internat din Huşi, în stare gravă după ce a fost înjunghiat de către un coleg de cameră

Un adolescent de 18 ani, elev la Liceul Agricol "Dimitrie Cantermir" din Huşi, judeţul Vaslui, a ajuns în stare gravă la spital, duminică seară, după ce a fost înjunghiat în spate cu un cuţit de către un coleg de cameră de la internatul şcolii unde erau cazaţi.

812 afișări
Imaginea articolului Elev de la un internat din Huşi, în stare gravă după ce a fost înjunghiat de către un coleg de cameră

Elev de la un internat din Huşi, în stare gravă după ce a fost înjunghiat de către un coleg de cameră (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor vasluieni, între cei doi adolescenţi a izbucnit un conflict spontan, elevul de 18 ani fiind înjunghiat de colegul său de cameră în vârstă de 16 ani.

Ulterior, o persoană de la internatul Liceului Agricol a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe.

"Iniţial, între cei doi tineri a avut loc un schimb de replici, după care s-au lovit reciproc cu palmele. Totul a fost în urma unui conflict spontan, iar poliţiştii vor stabili cauzale acestei altercaţii. Adolescentul de 16 ani şi-a înjunghiat colegul de cameră cu un cuţit în spate, provocându-i acestuia o leziune care a necesitat transportul la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit medicului de gardă de la Spitalul Municipal Huşi, Cristian Lelicescu, victimei i-a fost secţionat plămânul drept, astfel că s-a decis transferarea sa la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi, pentru ca viaţa să nu-i fie pusă în pericol.

"Pacientul a fost înjunghiat la nivel toracic paravertebral, aproape de coloana vertebrală, adâncimea rănii fiind de 15 centimetri. Adolescentul a fost stabilizat hemodinamic, fiind efectuate manevrele de resuscitare. Pacientul era sub şoc posttraumatic. În urma înjunghierii, adolescentului i-a fost perforat plămânul drept, fiind necesar un drenaj pleural care să-l ajute pe pacient să respire. În aceste condiţii, am decis transferarea pacientului la o clinică de specialitate din Iaşi", a spus medicul Cristian Lelicescu.

De asemenea, medicul susţine că pacientul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, elevul spunând că a consumat o bere înainte de conflict.

Adolescentul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici