Elevă de 12 ani fotografiată dezbrăcată

Conducerea unei şcoli gimnaziale din Târgu Mureş a început o anchetă, după ce o elevă din clasa a VI-a a fost fotografiată dezbrăcată, iar imaginile au ajuns pe adresele de e-mail ale colegilor, dar şi pe telefoanele mobile ale acestora.

2158 afișări
Imaginea articolului Elevă de 12 ani fotografiată dezbrăcată

Elevă de 12 ani, fotografiată dezbrăcată (Imagine: www.gandul.info)

"Noi am fost informaţi de presă, unitatea şcolară nu ne-a semnalat nimic, iar directorul şcolii, pe care am încercat să îl contactăm în această dimineaţă (vineri - n.r.), are telefonul închis. Incidentul nu s-a întâmplat în timpul orelor, ci acasă. Din câte am înţeles, eleva i-a declarat dirigintelui că a fost contactată pe internet de nişte băieţi şi ameninţată că va fi violată dacă nu se filmează goală", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Adina Pui.

Potrivit acesteia, conducerea şcolii "Alexandru Ioan Cuza" din Târgu Mureş, unde învaţă adolescenta în vârstă de 12 ani, a început o anchetă, cazul fiind discutat cu eleva de către directorul şcolii, de către diriginte, Comisia de Diriginţi, Comisia de Disciplină şi de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ.

"Vom merge şi noi acolo, am înţeles că va fi sesizată şi Poliţia", a spus Pui.

Aceasta a precizat că eleva provine dintr-o familie dezorganizată, mama, care îi este tutore, plecând în Statele Unite ale Americii şi lăsând-o sub protecţia bunicii. În prezent, şi bunica fetei este plecată în SUA, adolescenta fiind încredinţată unei mătuşi.

Adolescenta este inclusă într-un program al şcolii dedicat elevilor cu abateri de la disciplină, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Cazul elevei, preluat de BCCOA Târgu-Mureş

 

Cazul elevei a fost preluat de Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA), care a deschis o anchetă.

"Cazul a fost sesizat la Poliţie şi a fost preluat de cei de la Crimă Organizată, care au deschis o anchetă pentru infracţiunea de pornografie infantilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Livia Popa.

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Târgu Mureş, comisarul Emilian Oltean, a confirmat informaţia, precizând că a început discuţii cu reprezentanţii şcolii şi cu eleva implicată.

"Am început cercetări să vedem cine a postat (fotografiile-n.r.). Chiar acum sunt la şcoală, avem discuţii cu conducerea şcolii. Am vorbit şi cu eleva. Avem ceva piste, dar eleva şi reprezentanţii familiei ne-au rugat să nu dăm detalii", a afirmat Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici