Elevele care l-au filmat pe profesorul de religie acuzat că s-ar fi masturbat au primit NOTA scăzută la purtare/ Ministrul Educaţiei cere URGENT explicaţii Inspectoratului Şcolar Sibiu

Elevele de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care au filmat un profesor de religie care s-ar fi masturbat în sala de clasă au fost sancţionate cu scăderea notei la purtare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

8840 afișări
Imaginea articolului Elevele care l-au filmat pe profesorul de religie acuzat că s-ar fi masturbat au primit NOTA scăzută la purtare/ Ministrul Educaţiei cere URGENT explicaţii Inspectoratului Şcolar Sibiu

Elevele din Sibiu care l-au filmat pe profesorul de religie acuzat că s-ar fi masturbat au nota scăzută la purtare

Ministrul Educaţiei a convocat, vineri seara, la Sibiu, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi directorul Liceului „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, pentru a analiza deciziile în urma cărora elevele care l-ar fi filmat pe profesorul acuzat că s-a masturbat la cursuri au fost sancţionate.

"Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a convocat în regim de urgenţă, în această seară, la Sibiu, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, pentru a analiza situaţia apărută în urma deciziilor luate de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ după incidentul în care a fost implicat, recent, un profesor cu un comportament inadecvat faţă de elevii săi", transmite Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, trei eleve care l-au filmat pe profesorul de religie în timp ce s-ar fi masturbat, au primit mustrare scrisă şi le-a fost scăzută nota la purtare.

„Consiliul de administraţie al Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, întrunit în şedinţa din 29.01.2018, a analizat situaţia şi a votat aplicarea unei sancţiuni de mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru că au înregistrat filmul şi l-au distribuit fără acord, ţinând cont de legislaţia în vigoare. Menţionăm faptul că există posibilitatea ca sancţiunea să fie anulată conform art 26. din Statutul Elevului, dacă elevele dau dovadă de un comportament fără abateri în perioada următoare. Anularea sancţiunii se face de către conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică”, se arată în comunicatul IŞJ Sibiu.

În privinţa dirigintei clasei, conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică a declanşat procedura de cercetare disciplinară pentru a stabili dacă aceasta a avut cunoştinţă de incident, iar Comisia de cercetare disciplinară de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică a constatat că aceasta nu se face vinovată de „muşamalizarea” incidentului, astfel că dascălul nu a fost sancţionat.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi cei ai Mitropoliei Ardealului au declanşat o anchetă comună în cazul unui preot din Copşa Mică, după ce acesta ar fi fost filmat în timp ce s-ar fi masturbat în faţa elevilor cărora le presă religie la Liceul Tehnologic din oraş.

Imaginile cu preotul au fost filmate de o elevă din clasa a XII-a a Liceului Tehnologi ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică, iar aceasta le-a distribuit colegilor săi.

Mama unei eleve le-a găsit în telefonul fiicei sale şi aşa au fost făcute publice în 18 ianuarie.

Între timp, profesorul de religie a demisionat din învăţământ, iar reprezentanţii Bisericii au transmis că preotul suferă de o boală foarte gravă, incurabilă, iar gestul său a fost să se scarpine şi nu a avut nicio tentă de natură sexuală.

Poliţia Şibiu şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş fac anchetă în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici