Elevi percheziţionaţi la şcoală. Ministerul Educaţiei reacţionează: Elevilor să li se explice calm

  • În urma unor percheziţii efectuate la o şcoală din Jilava, judeţul Ilfov, părinţii au fost revoltaţi pentru că elevilor nu li s-au explicat motivele şi unii dintre ei au reclamat atacuri de panică.
  • Ministerul Educaţiei reacţionează şi transmite că e nevoie de prudenţă în intervenţii şi de mult calm.
959 afișări
Imaginea articolului Elevi percheziţionaţi la şcoală. Ministerul Educaţiei reacţionează: Elevilor să li se explice calm

Părinţii şcolii din Jilava unde au avut loc percheziţii au spus că elevii au fost speriaţi şi unii au suferit atacuri de panică.

Poliţiştii au făcut percheziţii la Şcoala Gimnazială nr. 1 Jilava, unde ar fi existat indicii că sunt elevi care au introdus în unitatea de învăţământ arme albe.

Conform IPJ Ilfov, poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Măgurele, au desfăşurat o activitate specifică preventivă privind portul şi folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învăţământ.

Luni, Ministerul Educaţiei a transmis că a avut discuţii atât cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Ilfov, cât şi cu reprezentanţii MAI, după ce a fost sesizat.

„Fiind conştienţi de rolul acţiunilor preventive şi de importanţa intervenţiilor poliţiei pentru asigurarea sănătăţii şi a integrităţii elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, considerăm esenţial ca toţi elevii să fie trataţi cu blândeţe şi cu tact pedagogic. Recomandăm ca pe viitor, chiar dacă este vorba despre intervenţii urgente sau despre acţiuni de percheziţionare derulate în baza legislaţiei în vigoare, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor şi să beneficieze, fără echivoc, de un tratament prudent, care să nu le altereze sub nicio formă starea de bine”, transmite Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici