Elevii cer testarea gratuită, săptămânală, a tuturor elevilor şi profesorilor nevaccinaţi. „Autorităţile au datoria de a crea un spaţiu propice desfăşurării cursurilor”

  • Elevii cer testarea gratuită, săptămânală, a tuturor elevilor şi profesorilor nevaccinaţi, după depăşirea ratei de 6 infectări la mia de locuitori.
  • Totodată, ei doresc ca şcolile să rămână deschise în format fizic până la carantinarea localităţii.
1393 afișări
Imaginea articolului Elevii cer testarea gratuită, săptămânală, a tuturor elevilor şi profesorilor nevaccinaţi. „Autorităţile au datoria de a crea un spaţiu propice desfăşurării cursurilor”

Elevii cer testarea gratuită, săptămânală, a tuturor elevilor şi profesorilor nevaccinaţi

Consiliul Naţional al Elevilor susţine menţinerea şcolilor deschise pentru cât mai multă vreme, în condiţii de siguranţă şi protecţie sanitară.

„De aceea, este absolut necesar ca, în cazul în care ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii va fi modificat în sensul eliminării pragului de 6 infectări la mia de locuitori, autorităţile centrale şi locale să asigure un set de măsuri de protecţie pentru elevi şi profesori. Totodată, este necesar ca legislaţia să prevadă faptul că şcolile rămân deschise în format fizic până la carantinarea localităţii, având în vedere că, în aceste situaţii, riscul de răspândire comunitară a virusului este considerabil mai mare”, arată Consiliul Naţional al Elevilor într-un comunicat.

În acest sens, Consiliul Naţional al Elevilor cere ca, după depăşirea ratei de 6 infectări la mia de locuitori, să se asigure testarea gratuită, săptămânală, în unităţile de învăţământ, a tuturor elevilor şi cadrelor didactice neimunizate împotriva COVID-19, dar şi să se asigure posibilitatea ca elevii şi profesorii vaccinaţi să se testeze, în orice moment, la cerere.

De asemenea, ei cer ca Ministerul Sănătăţii să clarifice situaţia testelor noninvazive şi dacă acestea vor putea fi utilizate în unităţile de învăţământ, având în vedere că, în urmă cu un an, experţii în epidemiologie declarau că acestea nu sunt teste omologate, ci trebuie dublate de teste antigen sau RT-PCR.

„Auzim tot mai des că şcoala trebuie să se deschidă prima şi să se închidă ultima. Cu siguranţă că toţi ne dorim să ne întoarcem la normalitatea de acum doi ani, însă autorităţile au datoria de a crea un spaţiu propice desfăşurării cursurilor, un spaţiu în care sănătatea elevilor şi a cadrelor didactice să nu fie puse în pericol. Avem nevoie de predictibilitate şi măsuri concrete pentru o educaţie de calitate în vreme de pandemie”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici