Elevii din Capitală au revenit în bănci după 6 luni. Reacţia părinţilor

  • Peste 100.000 de elevi din Bucureşti revin la şcoală azi, pentru prima dată după şase luni.
  • Mai mulţi părinţi au ales să îşi ţină copiii acasă.
  • În online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi în România.
  • Copiii vor merge la şcoală până pe 25 iunie, atunci cănd va începe vacanţa de vară.
815 afișări
Imaginea articolului Elevii din Capitală au revenit în bănci după 6 luni. Reacţia părinţilor

Elevii din Capitală au revenit în bănci. Copiii vor merge la şcoală până la vacanţa de vară

Pentru prima dată după şase luni, elevii din Bucureşti au revenit, astăzi, la şcoală.
 
În România, din clasele V-VII şi IX-XI revin fizic la cursuri peste 100.000 de elevi. Întoarcerea copiilor în clasă i-a emoţionat şi pe părinţi. I-au privit pe cei mici până au intrat în şcoală. Au încredere în măsuri şi nu se tem. 
 
„De obicei nici nu fac o forma gravă şi e de preferata sa facă orele la scoala, decât online. Deci eu nu am avut teama asta ca se îmbolnăvesc”, a spus Adrian, părinte.
 
„Eu cred că măsurile luate sunt bune. Eu cred că toţi copiii ştiu ce au de făcut. Bineînţeles, un mic risc există. Pe de altă parte, să trăim cu teama toată viaţa ca să nu ne îmbolnăvim, nu o sa fie soluţia”, a afirmat Simon, părinte.
 
Mulţi părinţi au rămas reticenţi. Se tem pentru sănătatea copiilor, mai ales după ce au auzit că nu mai sunt teste în şcoli. Ei au preferat ca cel mic să înveţe în continuare online, aşa cum spune Daniela, director al Şcoalii "Şfinţii Voievozi". Ea mai zice şi că 200 de elevi din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a 
s-au întors, azi, la şcoală. 
 
„Sunt părinţi care au întrebat în ce condiţii pot să îşi ţină acasă în continuare copiii.  Condiţiile sunt cele din ordinul din aprilie: comorbidităţi ale copilului, respectiv a unei persoane cu care locuieşte”, a declarat Daniela Voinea, director al Şcoalii "Şfinţii Voievozi"
 
În online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi în România. Cu alte cuvinte, astăzi au început şcoala pentru 93% din şcolari, numărul total fiind de  2,7 milioane. 
 
De asemenea, copiii vor merge la şcoală până pe 25 iunie, când va începe vacanţa de vară.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici