Elevii români au câştigat argint şi bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

Toţi cei şase elevi români participanţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori au câştigat medalii, din care două de argint şi patru de bronz, informează, luni, Ministerul Educaţiei.

178 afișări

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, ediţia a VIII-a, a avut loc în perioada 1-11 decembrie, la Durban, în Africa de Sud.

Cele două medalii de argint au fost câştigate de Dumitru Călugăru şi Ioan Ignat, elevi în clasa a VIII-a la Şcoala Generală "Constantin Săvoiu" din Târgu Jiu şi, respectiv, la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Medaliile de bronz au fost câştigate de Lucica Ştefania Moroianu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Camelia Diaconu - clasa a VIII-a, Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi, Elena Oana Băran - clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Daniel Adrian Aleca - clasa a VIII-a, Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Potrivit Ministerului Educaţiei, palmaresul din 2011 este superior celui din anul precedent, când toate cele şase medalii au fost de bronz.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe, două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din trei membri, la trei discipline - chimie, biologie şi fizică.

La ediţia din 2011 au fost prezenţi 252 de elevi din 40 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici