Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevii din lotul olimpic al României au cucerit o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 21 - 29 iulie în SUA, la Washington, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

907 afișări
Imaginea articolului Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Palmaresul este superior celui de anul trecut, când elevii români au obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz, potrivit sursei citate.

Câştigător al unei medalii de argint la ediţia precedentă, Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a depăşit performanţa anterioară şi a obţinut, anul acesta, medalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti), în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Călăraşi), precizează MECTS.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie au participat 282 de concurenţi din 78 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici