Elevii români au făcut senzaţie la un concurs girat de NASA. Au nevoie de bani pentru a-şi prezenta proiectul în SUA

Echipa Derzis Hospital, formată din elevi pasionaţi de ştiinţă şi de tehnologie de la Colegiul Naţional „Cantemir-Vodă” din Bucureşti, a reuşit să câştige menţiune onorifică în cadrul concursului organizat de National Space Society (NSS), iar acum caută bani pentru a-şi prezenta proiectul în SUA.

2084 afișări
Imaginea articolului Elevii români au făcut senzaţie la un concurs girat de NASA. Au nevoie de bani pentru a-şi prezenta proiectul în SUA

Echipa Derzis Hospital

Elevii români au scris istorie la concursului organizat de National Space Society (NSS): au luat primele două locuri, prin elevii de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, iar pe locul 4 au terminat cei de la Colegiul Naţional „Cantemir-Vodă” din Bucureşti. Între echipe de români, pe locul 3 s-a intercalat o trupă de tineri elevi britanici.

A fost vorba despre un concurs de concepte în care elevii pun în pagină proiecte de aşezări spaţiale. Într-o lucrare de maximum 50 de pagini, elevii au de prezentat idei originale.

NASA, care a organizat întrecerea până în 2018, după care le-a predat proiectul celor de la ONG-ul NSS, stă cu ochii pe mesajele revoluţionare din proiecte, pentru a le putea implementa într-un viitor mai mult sau puţin îndepărtat.

La concurs au participat 5.200 echipe din 28 de ţări, iar România a arătat, din nou, că are „creiere” luminate.

Echipa Derzis Hospital urmează să reprezinte România la conferinţa International Space Development Conference (ISDC) din SUA, Los Angeles, care va avea loc în perioada 23-26 mai 2024.

Derzis Hospital, formată din elevi pasionaţi de ştiinţă şi de tehnologie de la Colegiul Naţional „Cantemir-Vodă” din Bucureşti, îi are în componenţă pe Emma Elena Gheorghiu, Ioana Alexandra Darie, Antonia Panaitescu, Maria Eliza Bîlnicu, Daria Ana-Maria Dusceac şi pe Iustin Icleanu.

Coordonată de profesoara Cornelia Văceanu, echipa speră să-şi poată atinge visul de a-şi prezenta ideile lumii întregi şi de a promova inovaţia. Ei vor avea la dispoziţie două zile pentru prezentare proiectului.

Pentru a putea ajunge în SUA, bucureştenii au nevoie de sponsorizare. Echipa de la „Cantemir” speră să stângă suma de 10.000 de dolari, necesară pentru bilete de avion, cazare şi pentru alte cheltuieli pe durata sejurului în California.

Au obţinut o zecime din sumă de Primăria Sectoului 2 şi se străduiesc să adune restul de bani.

„Am fi mai mult decât recunoscători dacă aţi ajuta echipa noastră prin acordarea unei sponsorizări. Am aprecia dacă mesajul nostru ar ajunge la cât mai multe persoane.

Într-o lume tot mai competitivă, dorinţa de a fi printre cei mai buni nu se îndeplineşte doar cu dedicare, pasiune şi multă muncă, ci şi cu un suport real moral şi financiar de care echipa noastră are neapărată nevoie”, este apelul echipei Derzis Hospital.

Orice tranzacţie trebuie să menţioneze numele proiectului „International Space Development Conference 2024”.

Contul Comitetului de Părinţi CNCV:
RO57 RNCB 0088 0021 0355 0001
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici