Elevii şi studenţii unităţilor MAI ar putea călători gratuit în străinătate, pentru instruire - Mediafax

Elevii şi studenţii unităţilor MAI ar putea călători gratuit în străinătate, pentru instruire

Elevii şi studenţii unităţilor de învăţământ ale MAI ar putea să beneficieze de transport gratuit atunci când merg în străinătate pentru instruire, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern supus dezbaterii, care vizează drepturile de transport ale poliţiştilor şi elevilor din aceste structuri.

179 afişări

Imaginea articolului Elevii şi studenţii unităţilor MAI ar putea călători gratuit în străinătate, pentru instruire

Elevii şi studenţii unităţilor MAI ar putea călători gratuit în străinătate, pentru instruire

Potrivit documentului, se propune ca toate cheltuielile de transport al elevilor şi studenţilor din instituţiile pentru formarea poliţiştilor să beneficieze de transport gratuit atunci când călătoresc în străinătate pentru stagii de pregătire.

"Cheltuielile de transport (..) se suportă din bugetul unităţilor Ministerului Afacerilor Interne din care fac parte poliţiştii transportaţi, al instituţiilor de învăţământ pentru pregătirea poliţiştilor din care fac parte elevii sau studenţii transportaţi sau al instituţiilor de învăţământ care desfăşoară programe de cooperare internaţională menţionate", prevede documentul.

 

Potrivit documentului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) asigură şi transportul pe teritoriul României al elevilor şi studenţilor din instituţiile de învăţământ din afara ţării noastre, care participă la programe de cooperare internaţională, în condiţii de reciprocitate.

Prezenta legislaţie arată că MAI asigură transportul în străinătate în vederea schimbului de experienţă doar personalului instituţiei, care include funcţionari publici, poliţişti, personal contractual, elevii şi studenţii nefăcând parte din această categorie.

„Inexistenţa cadrului legal privind drepturile de transport ale elevilor şi studenţilor din instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor în străinătate atrage, după sine, imposibilitatea angajării de către instituţia de învăţământ a cheltuielilor cu transportul internaţional. (...) Demersul propus va contribui la crearea cadrului legislativ necesar participării elevilor sau studenţilor la activităţi de pregătire circumscrise procesului de învăţământ desfăşurate în străinătate, prin asigurarea drepturilor de transport ale acestora atât pe teritoriul României dus-întors, pe distanţa dintre sediul instituţiei de învăţământ pentru formarea poliţiştilor şi port, aeroport, gară sau autogară, cât şi în străinătate”, se arată în nota de fundamentare.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
MAI ,
POLIŢIE ,
ŞCOLI

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.