Câte zile vor sta acasă elevii simptomatici, ai căror părinţi refuză testarea în şcoală. Precizările ministrului Educaţiei despre situaţia COVID-19

  • Elevii simptomatici ai căror părinţi refuză testarea la şcoală vor sta acasă două săptămâni, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
  • În ultimele 24 de ore, 45 de elevi infectaţi cu virusul SARS-Cov-2 au fost depistaţi la şcoală, în urma testelor rapide.
  • Un diferend cu Ministerul Sănătăţii se referă la purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică. Cîmpeanu: „Sperăm să ajungem la o deblocare a acestei situaţii.”
3225 afișări
Imaginea articolului Câte zile vor sta acasă elevii simptomatici, ai căror părinţi refuză testarea în şcoală. Precizările ministrului Educaţiei despre situaţia COVID-19

În ultimele 24 de ore, 45 de elevi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost găsiţi la şcoală, în urma testelor rapide, a spus, joi seară, la Digi24, Cîmpeanu.

„De aceea este foarte important să acceptăm această testare. Fără a accepta testarea nu vom putea ştii că este sau nu este infectat propriul copil”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă există cazuri în care copiii ar fi trebuit să fie testaţi şi părinţii au refuzat, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Da, sunt şi astfel de cazuri”. Întrebat mai departe cum se rezolvă această situaţie, ministrul a afirmat că sunt părinţi care preferă să îşi ia copilul acasă să îl ţină acasă pentru că din vreme ce prezintă simptome şi există suspiciunea de infectare, timp de 14 zile nu poate fi reprimit în şcoală.

„Am încercat să aducem această precizare în cadrul ordinului comun cu Ministerul Sănătăţii. Avem în continuare câteva diferende de abordare. (...) Vrem să precizăm că dacă refuzi testarea, refuzi ca propriul copil să meargă două săptămâni la şcoală”.

Astfel, elevii care au simptome şi ai căror părinţi refuză testarea vor sta acasă două săptămâni: „Nu poţi obliga părintele să îşi dea acordul, dar să ştie că dacă nu îşi dă acordul, copilul lui va trebui să stea acasă, nu va mai putea merge la şcoală”.

Un diferend cu Ministerul Sănătăţii se referă la purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică.

„Sperăm să ajungem la o deblocare a acestei situaţii. Ordinul este comun, trebuie consens şi îl căutăm. Oricum am propus ca masca să fie obligatorie până la locul în care se derulează ora de educaţie fizică şi de la locul orei de educaţie fizică până la vestiar. Am venit cu cerinţa de a nu se organiza sporturi de echipă care presupun apropiere, am venit cu varianta ca profesorii să se asigure că se respectă distanţarea de 1,5 metri dacă elevii nu poartă mască. Primim semnale din foarte multe şcoli de dificultăţi respiratorii din această cauză”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici