Elevii susţin, joi, teza cu subiect unic la matematică

Peste 400.000 de elevi vor susţine, joi, teza cu subiect unic la matematică, pentru acest test fiind înscrişi aproximativ 210.000 elevi din clasa a VII-a şi 208.000 elevi din clasa a VIII-a, informează Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului.

64 afișări
Imaginea articolului Elevii susţin, joi, teza cu subiect unic la matematică

Elevii susţin, joi, teza cu subiect unic la matematică (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a tezelor cu subiect unic, Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământ Preuniversitar (CNCEIP) a organizat 1.064 centre de comunicare.

Acestea vor prelua şi distribui, în cele 8.302 şcoli, variantele de subiecte extrase la nivelul MECT, de către Comisia Naţională special desemnată în acest sens.

Extragerea variantei de subiect din cele zece posibile este programată la ora 10.00, la sediul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, în prezenţa Comisiei Naţionale de Organizare. În intervalul orar imediat următor centrele de comunicare vor prelua, decripta şi multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite către unităţile de învăţământ până la ora 11.30. Durata fiecărei teze cu subiect unic este de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev (ora 12.00).

Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, conform programei şcolare parcurse până la data esfăşurării tezei, în conformitate cu temele selectate din programa şcolară şi omunicate şcolilor.

Evaluarea în sesiunile de teze unice din anul şcolar 2008‑2009 presupune ca fiecare ucrare să fie corectată de doi profesori: unul dintre aceştia este profesorul de secialitate care a predat la clasă (care va corecta lucrările în şcoală), iar celălalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unităţii de învăţământ de la care provine teza.

Durata activităţii de evaluare este de maximum trei zile pentru fiecare şcoală, inclusiv ziua în care s-a susţinut proba, iar în centrele de evaluare, de cel mult patru zile.

Profesorul care predă la clasă are obligaţia de a analiza, împreună cu elevii, în prima oră de clasă după primirea rezultatelor de la centrul de evaluare, tezele şi rezultatele obţinute la acestea. În urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestaţii la comisia din unitatea de învăţământ. Contestaţia, semnată de elev şi de părinte/tutore legal instituit, se depune la comisia din unitatea de învăţământ, în cel mult şapte zile de la data primirii în şcoală a rezultatelor din centrul de evaluare.

Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaborează în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum si Evaluare în Învăţământul Preuniversitar şi se postează pe site-ul MECT, după desfăşurarea probei.

Următoarea teză cu subiect unic pentru acest semestru va fi susţinută doar de elevii din clasele a VIII-a şi va avea loc, în 16 decembrie, la istorie sau geografie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici