Elevii vor fi observatori în consiliile de administraţie ale şcolilor

Elevii vor face parte din consiliile de administraţie ale şcolilor în care învaţă, în calitate de observatori, potrivit unui amendament adoptat de membrii Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Educaţiei.

25 afișări
Imaginea articolului Elevii vor fi observatori în consiliile de administraţie ale şcolilor

Elevii vor fi observatori în consiliile de administraţie ale şcolilor

Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a declarat că, potrivit acestui amendament, adoptat vineri de membrii Comisiei de învăţământ, elevii vor avea, în calitate de observatori, un statut similar reprezentanţilor sindicali şi vor putea să contrasemneze procesele verbale ale şedinţelor consiliilor de administraţie.

Ea a precizat că elevii vor avea acest statut la nivelul tuturor ciclurilor şcolare.

"Am făcut această promisiune la Deva, când am participat, în perioada 23-25 aprilie, la Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor. Mă bucur că am reuşit, astfel, să o onorez", a arătat Oana Badea, într-un comunicat de sâmbătă al Ministerului Educaţiei.

Guvernul a aprobat în 12 aprilie proiectul Legii educaţiei, documentul fiind transmis în Parlament spre dezbatere în regim de urgenţă.

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a început în 27 aprilie dezbaterile pe articole a noi Legi a educaţiei şi avea termen de finalizare a raportului la proiect data de 7 mai.

Membrii Comisiei de învăţământ vor solicita Biroului Permanent al Camerei prelungirea termenului de depunere a raportului la proiectul Legii educaţiei, după ce parlamentarii din comisie nu au reuşit să finalizeze, vineri, dezbaterile la întregul proiect, aşa cum a stabilit conducerea Camerei, a spus deputatul PDL Gelu Vişan. El a precizat că lucrările comisiei vor fi reluate marţi, la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici