Elmo de la Muppets întreabă lumea cum merge treaba. S-a declanşează o „criză globală”, în care a intervenit şi preşedintele SUA

Cu o simplă întrebare pe X, personajul din Sesame Street a deschis o discuţie serioasă care a implicat zeci de mii de oameni.

134 afișări
Imaginea articolului Elmo de la Muppets întreabă lumea cum merge treaba. S-a declanşează o „criză globală”, în care a intervenit şi preşedintele SUA

Elmo

„Cum merg lucrurile?”. Răspunsul, se pare, la nivel global, nu este cel mai bun. Când Elmo, celebrul Muppet din serialul Sesame Street, a întrebat oamenii cum se simt pe X (fostul Twitter), mii de utilizatori au răspuns împărtăşindu-şi durerea şi disperarea. Totul a început cu întrebarea întâmplătoare, pusă luni dimineaţă de îndrăgitul personaj de televiziune pentru copii.

Cu siguranţă, managerii de social media ai contului nu ştiau că sunt pe cale să fie inundaţi de răspunsuri, de la înfrângeri în campionatul de fotbal la concedieri, până la probleme conjugale şi dispariţia iminentă a rasei umane. Cu toate acestea, nu au lipsit companiile şi vedetele. „Am rămas fără lapte. Fă socoteala”, a răspuns contul Oreo. „Ei bine... e luni...”, a scris relatarea filmului Garfield, pisica portocalie, care urăşte celebrul prima zi a săptămânii.

O temă comună printre tweet-uri este însă disperarea. De fapt, întrebarea simplă a declanşat o „criză colectivă” pe internet. Poate că sincronizarea a avut un efect, în condiţiile în care întrebarea a fost pusă într-o dimineaţă de luni din ianuarie, la sfârşitul unei luni care pentru mulţi a fost interminabilă.

Răspunsuri cu duiumul

„În fiecare dimineaţă abia aştept să mă întorc la culcare. În fiecare luni aştept cu nerăbdare vineri. În fiecare zi şi în fiecare săptămână pentru viaţă”, a scris un utilizator. „Lumea arde în jurul nostru, Elmo”, a spus YouTuberul Steven McInerney. „Elmo, am o criză existenţială”, a comentat un altul. Sunt cei care fac în schimb bilanţul situaţiei geopolitice: „Suntem pe cale să începem al treilea război mondial şi multe dintre vedetele pe care le frecventăm au ​​legături cu pedofili. Spune-mi, cum merge?”.

Mulţi au răspuns postării subliniind faptul că trei militari americani tocmai au murit într-un atac comis de forţele iraniene în timp ce criticau guvernul SUA. Şi, din nou, teme aproapiate existenţei de zi cu zi: „Elmo, prietene, ai fost recent la supermarket?”. Cineva ajunge direct la subiect, fără filtre, scriind: „Elmo, sunt deprimat şi frânt”, „Sunt la limita rezistenţei. Mulţumesc de întrebare”.

După aproximativ 20 de ore de comentarii, contul lui Elmo a postat pe Twitter: „Elmo este fericit că am întrebat! Elmo a învăţat că este important să întrebi un prieten ce mai face. Elmo se va întoarce în curând, prieteni! Elmo te iubeşte.” Şi a lansat hashtag-ul #EmotionalWellBeing (Emotional Wellbeing, ed.). Acest tweet a atras şi atenţia celui mai puternic om din lume: Joe Biden. Preşedintele Statelor Unite a răspuns marionetei roşii pe fostul Twitter şi a spus: „Trebuie să fim prezenţi unul pentru celălalt, să oferim ajutorul nostru celorlalţi aflaţi în dificultate şi, mai ales, să cerem ajutor atunci când avem nevoie”.

Cifrele despre sănătatea mintală sunt alarmante

Ultimii trei ani au contribuit la crearea unei atmosfere de instabilitate şi incertitudine fără precedent, având un impact profund asupra stării de sănătate mintală a populaţiei din Europa. Printre cele mai frecvente tulburări psihice se numără anxietatea şi depresia. Dar doar unul din trei pacienţi primeşte un tratament medical adecvat.

Acest lucru este precizat în raportul Headway-Mental Health Index 2.0, creat de The European House-Ambrosetti. În Europa, tulburările mentale şi de comportament şi sinuciderile reprezintă 4,8% din totalul deceselor.

În Statele Unite,: în 2020, 29% dintre adulţi au raportat că au fost diagnosticaţi cu depresie la un moment dat în viaţă. Aceasta este o creştere de aproape 10 puncte procentuale faţă de 2015, potrivit Gallup.

Au apărut şi alte personaje din Sesame Street pentru a-şi susţine prietenul. The Cookie Monster a scris: „Sunt aici să vorbesc oricând doriţi. O să aduc şi biscuiţi”. Bert, cel mai bun prieten al lui Ernie, a adăugat: „Sunt aici dacă ai nevoie de un umăr pe care să te sprijini. O să ne facem amândoi o ceaşcă de ceai fierbinte”. Sesame Street a intervenit şi el, partajând un link către resursele de sănătate mintală pe contul oficial de X.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici