Embolia pulmonară, posibila cauză a decesului tinerei de la Arad care lua prafuri de slăbit

Primele rezultate ale necropsiei în cazul tinerei din Arad care a murit în spital, după o cură de slăbit cu suplimente nutritive, arată că pacienta a suferit o embolie pulmonară, care ar putea fi cauza decesului, iar această complicaţie ar fi putut apărea din cauza anticoncepţionalelor.

809 afișări
Imaginea articolului Embolia pulmonară, posibila cauză a decesului tinerei de la Arad care lua prafuri de slăbit

Embolia pulmonară, posibila cauză a decesului tinerei de la Arad care lua prafuri de slăbit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dr. Adrian Wiener, primele rezultate ale necropsiei arată că tânăra de 27 de ani suferise şi un embolism pulmonar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Embolismul pulmonar suferit poate fi cauza decesului, conform primelor date pe care le avem. Se ştie că embolismul pulmonar este o complicaţie care poate apărea în cazul consumului unor anticoncepţionale", a declarat Wiener.

Conform acestuia, cauza iniţială a stării de comă profundă rămâne stopul cardio-respirator suferit în 13 septembrie, care putea surveni în urma consumului de suplimente nutritive, regim care a presupus înlocuirea unor mese cu prafuri dizolvate în apă.

Pentru concluziile finale, medicii aşteaptă în acest caz şi rezultatele toxicologice.

Poliţia Arad a declanşat o anchetă în cazul tinerei de 27 de ani care a murit, miercuri seară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în urma unui stop cardio-respirator, după două săptămâni în care a fost în comă. Tânăra, care fusese tehnician dentar, avea aproximativ 80 de kilograme, şi lua prafuri de slăbit la recomandarea unui agent care le promova.

Medicii afirmau că decesul tinerei ar fi putut surveni din cauza medicamentelor pentru slăbit pe care le folosea aceasta, dar şi din cauza combinaţiei acestora cu anticoncepţionalele pe care le lua.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici