Emeric Ienei a fost operat. Intervenţia chirurgicală a durat aproape şapte ore şi s-a încheiat cu succes

Fostul antrenor al echipei naţionale de fotbal a României şi al echipei Steaua a fost operat pe cord, duminică dimineaţă, la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu", din Cluj-Napoca, intervenţia chirurgicală durând aproape şapte ore şi finalizându-se cu succes.

870 afișări
Imaginea articolului Emeric Ienei a fost operat. Intervenţia chirurgicală a durat aproape şapte ore şi s-a încheiat cu succes

Emeric Ienei (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Fostul antrenor Emeric Ienei "s-a comportat foarte bine în timpul operaţiei" la care a fost supus şi în cadrul căreia i s-au făcut trei by-pass-uri, fără a exista complicaţii, afirmă medicii, care spun că el va rămâne internat la Institutul Inimii din Cluj cel puţin o săptămână.

Doctorul Adrian Molnar, care a condus echipa de medici ce l-a operat pe fostul antrenor Emeric Ienei, a declarat jurnaliştilor, duminică după-amiază, că au fost făcute trei by-pass-uri.

"Operaţia a reuşit, au fost efectuate trei by-pass-uri, pacientul s-a comportat foarte bine în timpul operaţiei. Este la Terapie Intensivă, este stabil, nu au existat complicaţii, şi nici incidente. Sperăm ca totul să evolueze bine. Primele 48 de ore sunt critice şi suntem cu ochii pe pacient, să nu apară ceva complicaţii. Diagnosticul a fost angină pectorală instabilă, cu multiple leziuni de stenoze strânse şi obstrucţii pe arterele coronare", a spus Molnar. 

Potrivit acestuia, Emeric Ienei va rămâne internat cel puţin o săptămână la Institutul Inimii, după care va urma o perioadă de recuperare de circa o lună şi jumătate.

"După operaţie, domnul Ienei va avea foarte multe restricţii alimentare şi de fumat. Modul de viaţă va trebui să şi-l schimbe complet. Nu a avut un mod de viaţă nesănătos până la 75 de ani, are o constituţie robustă, cu o inimă care se mişca foarte bine", a spus Adrian Molnar. 

Operaţia a fost realizată de o echipă formată din cinci medici. 

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a trecut, duminică dimineaţă, pe la Institutul Inimii şi a discutat membri ai familiei lui Emeric Ienei.

"Am venit să văd despre ce este vorba. I-am transmis sănătate pentru că este un om de mare valoare şi îl apreciez foarte mult pentru tot ceea ce a făcut pentru sportul românesc. M-am întâlnit acum două săptămâni cu el, nu am crezut că are astfel de probleme de sănătate cu inima. Nu e omul care să se plângă", a spus Gaţu.

Emeric Ienei fusese internat, vineri seară, la Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, fiind supus mai multor investigaţii medicale. Ulterior, s-a luat decizia de a fi operat.

Emeric Ienei s-a născut la 22 martie 1937. El a fost antrenorul care a câştigat alături de Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986. De asemenea, a fost selecţionerul României la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 şi al Campionatului European din 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici