Emil Boc a dat cep unui butoi cu bere la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane - GALERIE FOTO

Primarul Emil Boc a dat cep, vineri, unui butoi cu bere germană şi s-a stropit din cap până în picioare, fiind protejat de un şorţ de piele pus la dispoziţie de organizatorii Festivalul de Toamnă al Economiei Germane care a început în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

974 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a dat cep unui butoi cu bere la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane - GALERIE FOTO

Emil Boc a dat cep unui butoi cu bere la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane (Imagine: Vasile Magradean/Mediafax Foto)

Emil Boc a participat, vineri seară, la deschiderea Festivalului de Toamnă al Economiei Germane din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unde a fost invitat de organizatori să dea cep unui butoi cu bere.

Primarul Clujului şi-a pus un şorţ din piele şi a deschis robinetul butoiului cu ajutorul unui ciocan din lemn, stropindu-se din cap până în picioare cu bere.

"E bună la gust, la mulţi ani, tuturor", a spus Boc, după care a umplut o halbă cu bere şi a închinat cu Ludger Thol, şeful Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limbă Germană din Transilvania de Nord, organizatorul manifestării, şi cu consulul Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach.

"Pentru prima dată dau şi eu cep unui butoi cu bere. Am mai dat cep ba la un butoi cu vin, ba la unul de ţuică, dar la bere niciodată. E o plăcere să deschizi un butoi cu bere germană, e gustoasă, am gustat-o primul, pentru că a ajuns pe mine prima dată, dar e bună şi spumoasă. Chiar am întrebat câte beri trebuie să bei ca să începi să vorbeşti germana. Festivalul de Toamnă al Economiei Germane este o tradiţie frumoasă prin care dorim să demonstrăm că ştim şi să muncim şi să ne distrăm, aşa cum o fac nemţii în luna octombrie", a afirmat Emil Boc.

Primarul a făcut un tur al celor peste 25 de standuri ale unor firme germane din Transilvania prezente în Piaţa Unirii.

În cadrul festivalului, organizatorii au pregătit un cort cu o capacitate de peste 500 de persoane, unde se vinde, alături de bere, şi mâncare tradiţională germană, iar o fanfară va interpreta seara cântece populare şi şlagăre germane.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane de la Cluj-Napoca se va încheia duminică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici