- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.11.2018, 08:22)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emisiune de titluri de stat, de Centenar. Populaţia poate cumpăra titluri de stat pe 2 ani cu o dobândă neimpozabilă de 4,5%, de luni
Populaţia poate cumpăra, începând de luni până la 14 decembrie, titluri de stat, pe doi ani, printr-o nouă emisiune iniţiată de Ministerul Finanţelor Finanţelor Publice (MFP), cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a treia în cadrul programului Tezaur.
Urmărește
22279 afișări
Emisiune de titluri de stat, de Centenar. Populaţia poate cumpăra titluri de stat pe 2 ani cu o dobândă neimpozabilă de 4,5%, de luni
Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, cu maturitate de 2 ani şi o rată de dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile, potrivit unui comunicat de presă al MFP.
Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei, iar dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.
Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat şi la emisiunile anterioare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Preşedintele sud-coreean Yoon renunţă la legea marţială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii
-
TikTok a recunoscut că a eliminat o campanie de influenţare a votului în favoarea lui Călin Georgescu, însă abia pe 29 noiembrie
-
Preşedintele sud-coreean Yoon renunţă la legea marţială
-
Ciolacu, după întâlnirea cu Lasconi: drumul european al ţării noastre trebuie să continue doar apărând mult mai hotărât valorile tradiţionale
În perioada 26 noiembrie – 14 decembrie a.c., titlurile pot fi achiziţionate prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi subunităţilor poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Română - S.A, astfel: în perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2018 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului; în perioada 26 noiembrie – 13 decembrie 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 26 noiembrie – 12 decembrie 2018 din mediul rural.
În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moştenitori.
După încheierea perioadei de subscriere MFP va organiza o tombolă pentru toţi investitorii în cadrul programului Tezaur – ediţia Centenar. Astfel, 1.000 de investitori selectaţi vor primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câştigătorilor.
Lista câştigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe site-ul MFP, fără a include detalii cu caracter personal, ci doar informaţii indicative ale câştigătorilor.
Câştigătorii bonusului de dobândă vor fi notificaţi de către MFP şi se va stabili un termen pentru ridicarea premiului de la o unitate a Trezoreriei Statului, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poştal al Companiei Naţionale Poşta Română - S.A.
La şedinţa de Guvern de vineri a fost aprobată o Hotărâre de Guvern de modificare a mecanismului de lansare de titluri de stat pentru populaţie, a precizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a permite organziarea tombolei. Tombola va fi organziată în cursul lunii decembrie. „Este a treia emisiune pe care o lansăm, prima a fost pe 5 ani, a doua pe 3 ani şi aceasta va fi pe 2 ani de zile, cu o dobândă atractivă de 4,5%, cu o maturitate la doi ani”, a mai spus, vineri, Teodorovici.
De asemenea, Guvernul a aprobat în şedinţa de guvern de vineri, modificările MFP aduse legislaţiei, în sensul flexibilizării mecanismului prin care poate fi acordat bonusul de dobândă, pentru toate emisiunile de titluri de stat pentru populaţie, indiferent de canalul de distribuţie.
Principalele schimbări vizează, conform unui comunicat al ministerului, eliminarea restricţiei ca bonusul de dobândă să se acorde la scadenţă; corelarea modificării aduse definiţiei bonusului de dobândă cu definiţia prospectului de emisiune; acordarea bonusului de dobândă se va realiza din bugetul de stat în limita sumelor aprobate cu această destinaţie; includerea unei prime de până la 100 de puncte la rata dobânzii la titlurile de stat pentru populaţie, indiferent de canalul de distribuţie, peste cotaţiile titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa interbancară; posibilitatea MFP de a aproba momentul organizării selecţiei beneficiarilor bonusului de dobândă, înainte sau la scadenţa titlurilor de stat, eligibilitatea participanţilor şi a emisiunilor pentru care se acordă bonus de dobândă inclusiv emisiunile a căror perioadă de subscriere s-a încheiat şi seria de titluri nu a ajuns la scadenţă, modalitatea de acordare şi valoarea acestuia, termenul de plată al bonusului de dobândă şi alte elemente considerate relevante de către emitent.
Instrumentele utilizate pentru administrarea datoriei publice guvernamentale pot fi emise, în lei şi/sau valută de către MFP, în calitate de unic administrator al datoriei publice guvernamentale, prin accesarea pieţelor financiare interne şi externe.
Modificările se referă şi la efectuarea unor corelări între procedura contractării de împrumuturi prin plasamente private, cu procedura lansării emisiunilor de titluri de stat pe pieţele internaţionale, în cadrul Programului cadru de emisiuni – Medium Term Notes (MTN), şi anume: plasamentul privat poate fi structurat în termeni de documentaţie contractuală ca şi o emisiune de titluri de stat pe pieţele internaţionale în cadrul Programului MTN; oportunitatea efectuării plasamentului privat se aprobă de către ministrul finanţelor publice, în mod similar cu prevederile procedurii aplicabile lansării emisiunilor de titluri de stat pe pieţele internaţionale, având în vedere condiţiile şi termenii financiari ai acestuia, necesităţile de finanţare a deficitului bugetar şi de refinanţare a datoriei publice guvernamentale, precum şi alte aspecte strategice privind activitatea de finanţare şi implementarea strategiei de administrare a datoriei publice; mandatul de negociere a ofertei se supune aprobării ministrului finanţelor publice în cazul în care oferta este considerată avantajoasă şi/sau în funcţie de necesităţile de finanţare a deficitului bugetar şi refinanţare a datoriei publice guvernamentale; fiecare tranzacţie sub forma plasamentului privat se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice; procedura de contractare a plasamentului privat se aplică inclusiv ofertelor de efectuare a plasamentului privat primite de Ministerul Finanţelor Publice până la data intrării in vigoare a prezentei hotărâri.
Citește pe alephnews.ro: Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prigoană s-a răzbunat crunt înainte de a muri! Ce lovitură decisivă i-a dat șoferului care i-a 'furat' firma
CANCAN.RO
Adevăratul motiv pentru care Prințesa Diana nu suporta Crăciunul. Evenimentul care a marcat-o pe vremea când era doar o copilă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe