Enel: În Petricani a apărut o suprasarcină. Populaţia din zonă foloseşte aparate electrice pentru încălzit

Alimentarea cu energie electrică în zona Şoselei Petricani, din Sectorul 2 al Capitalei, a fost întreruptă, miercuri, din cauza consumului mare de electricitate, ca urma a faptului că majoritatea locuitorilor acestei zone folosesc aparate electrice pentru încălzit, a precizat compania Enel.

632 afișări
Imaginea articolului Enel: În Petricani a apărut o suprasarcină. Populaţia din zonă foloseşte aparate electrice pentru încălzit

Enel: În Petricani a apărut o suprasarcină. Populaţia din zonă foloseşte aparate electrice pentru încălzit (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În această zonă, în ultima perioadă a fost un consum mare de electricitate, în mod excepţional, ca urmare a faptului că populaţia utilizează aparate electrice pentru încălzit, în mare majoritate. Astfel, a apărut o suprasarcină care a dus la întreruperea automată a liniilor ce deservesc zona Şoseaua Petricani", se arată într-un comunicat de joi al companiei Enel.

Potrivit sursei citate, în perioada imediat următoare vor fi realizate lucrări de creştere a capacităţii reţelelor şi a posturilor de transformare, precum şi de modernizare a reţelei de joasă tensiune din zonă.

Echipele de intervenţie au restabilit alimentarea cu energie electrică în zona Şoselei Petricani în jurul orei 21.30, a precizat Enel.

Aproximativ 50 de oameni nemulţumiţi de întreruperile frecvente de curent din ultimele zile au pornit un protest spontan şi au blocat, pentru zeci de minute, circulaţia pe Şoseaua Petricani din Bucureşti.

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că, deşi plătesc energia electrică în fiecare lună şi sunt la zi cu plata facturilor, de mai multe zile alimentarea cu energie electrică a zonei este constant întreruptă.

Traficul pe Şoseaua Petricani a fost blocat de protestatarii nemulţumiţi în jurul orei 19.30. Câteva minute mai târziu, un şofer a reclamat situaţia la numărul de urgenţă 112.

Două echipaje de jandarmi au fost trimise, în urma unei sesizări la 112, să rezolve situaţia şi să deblocheze şoseaua, însă negocierile dintre aceştia şi protestatari nu au avut succes timp de aproximativ două ore.

Oamenii au renunţat la protest şi au deblocat circulaţia după mai bine de două ore, când alimentarea cu energie electrică a fost reluată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici